Başkan Zolan, ''Milletimiz Bayrağına, Vatanına Sahip Çıktı"

Başkan Zolan, ''Milletimiz Bayrağına, Vatanına Sahip Çıktı"

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bayramyeri Meydanı’nda fotoğraf sergisi düzenledi. 15 Temmuz Denizli Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ne Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında birçok program düzenlediklerini ifade ederek, “15 Temmuz 2016’da yaşanan işgal girişimine karşı olan tutumumuzu bu fotoğraf sergisi ile bir kez daha göstermek istedik. 15 Temmuz unutulmamalı, ülkemi parçalama girişimi unutulmamalı…” dedi.

 

“Milletimiz bayrağına, vatanına sahip çıktı”

 

“Gelecek nesillere 15 Temmuz’u unutturmamamız, hatırlatmamız ve anlatmamız gerekiyor” diyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Ülkemiz üzerinde emelleri olanların bu emellerinden vazgeçmeyeceğini 15 Temmuz’un bu amaçlardan en kanlısı ve sadece bir tanesi olduğunu, gençlerimize ve halkımıza anlatmak adına bu sergiyi yapıyoruz. Milletimiz bayrağına, vatanına, ezanına ecdadının bırakmış olduğu emanete sahip çıktı. Biz bin yıldır bu topraklarda var olduk ve var olmaya devam edeceğiz.

Bu topraklar üzerinde medeniyetler kuruldu, medeniyetler yıkıldı. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu topraklar üzerinde oyunlar oynamaya devam edecekler. Bu toprakları vatan yapmanın en önemli yolu da can vermektir. Vatan için millet için çalışmaktır, mücadele etmektir.”

 

“15 Temmuz’u unutmayacağız”

Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, “Sloganımız, ‘15 Temmuz’u unutmayacağız.’ Türkiye için önemli bir karar günüydü. Ülkesini bölmek isteyen, bayrağını yakmak isteyen içerideki hainlerle dışarıdaki iş birlikçilerinin kalkıştığı bir darbe girişimiydi. Halkımızın bu kalkışmaya karşı vermiş olduğu mücadele de tarihin sayfalarına altın harflerle yazılacaktır. Bu, vatandaşlarımızın demokrasiye sahip çıkma direnişidir, vatanına sahip çıkma direnişidir, Cumhurbaşkanı’na sahip çıkma direnişidir. En önemlisi de namusuna sahip çıkma direnişidir” dedi. Konuşmaların ardından Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı ve 80 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.