Başkan Zolan'dan Basın Bayramı Mesajı

Başkan Zolan'dan Basın Bayramı Mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 111.  yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  

A+A-

Basının demokrasi açısından taşıdığı önemin yadsınamaz olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Halkın doğru haber alma özgürlüğü için mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesi ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarındandır" ifadelerini kullandı.

Basının Önemi Ortada

Sansürün kaldırılmasıyla birlikte Türk basının gerek yazılı gerekse görsel açıdan hızlı bir gelişim içerisine girdiğini anlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Sanal ortamın giderek daha da yaygınlaştığı günümüzde basının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Doğru, güvenilir, tarafsız haber akışı daha da önem kazanmıştır. Doğru bilgi ve haberlerin halka ulaşması demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından zorunludur ancak basının da sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi gerekir."

Denizli’nin dünya kenti olması adına sürdürülen çalışmalar sırasında kendilerine destek veren tüm basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Zolan, “Basın, Denizlimizin dünya kenti hedefine ulaşmasında önemli katkı sunan gizli kahramanlarımızdır. Çalışmalarımızı vatandaşlarımıza ve dünyaya duyuran her daim desteklerini hissettiğimiz değerli basın mensuplarımızın çalışmalarında başarılar diler, bir kez daha 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ederim."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.