Başkandan Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali’ne Davet

Başkandan Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali’ne Davet

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’nin destek verdiği “Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali” 19 - 20 Mart 2022 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecektir.

A+A-

Kültür - Sanat, yöresel ürünler ve çeşitli atölye çalışmaları ile dolu dolu geçecek olan festivalimiz için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Festival sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında kamuoyuna bilgi vermek isteriz: 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival etkinlikleri; yürüyüş sonrası çarşı meydanındaki açılış konuşmaları ile resmi olarak başlamış olacaktır. Sonrasında Beyağaç Belediyesi Mehmet YÜKSEL Salonu’nda “Beyağaç’ın Renkleri” konulu Fotoğraf Sergisi açılacaktır. Açılış sonrası Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyelerinin ve Halk Bilimcilerinin katılacağı Halk Kültürü, Gastronomi ve Tarhana konulu sunum ve söyleşiler gerçekleştirilecektir.

Festival alanında gerçekleşecek olan tarhana yapımı atölyeleri, tarhana ikramı,  farklı kurum-kuruluşlar ile mahallelerin standlarının gezilmesi, Denizli’nin diğer ilçelerinden gelip stand açan kadın emeği kooperatiflerinin standlarının gezilmesi ve festival alanında Sipsi yapımı atölyeleri izlenebilecektir. Ayrıca yöresel kilim ve kolan dokuma atölyelerinin de ilgi görmesi beklentiler arasındadır.

Öğleden sonra Yöresel Yemek ve Yöresel Tatlı Yarışmaları gerçekleştirilecek olup, yarışmada ödül alanlara ödülleri takdim edilecektir.

Akabinde isteğe bağlı olarak Katran Ocağı, Eşenler, Bövet ve Sarp Deresi Göletleri, Akçay Vadisi ile Yumaklı, Karagöl ve Topuklu Yaylalarına doğa gezileri yapılacak, günün sonunda Ses Sanatçısı Tolga YAŞAR katılımcılara ve Beyağaçlılara konser verecektir.

20 Mart 2022 Pazar günü saat 10.00’da fidan dikimi etkinliği ile başlayacak olan etkinlikler hız kesmeden devam edecektir. Sergi ve standlar açık olacak, atölye çalışmaları ve yöresel ürünlerin satışı devam edecektir.

Eşenler, Bövet ve Sarp Deresi Göletleri, Akçay Vadisi ile Yumaklı, Karagöl, Topuklu Yaylalarına doğa gezileri devam edecektir.

Festivale katılmak isteyenlere; Beyağaç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Alt Kat 51. Ve 52. Peronlardan, 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 09.00’dan itibaren 30.-TL. ücret karşılığında indirimli olarak taşıyacaktır. Herkesi festivalimize davet ediyoruz.

Etkinlik boyunca ücretsiz tarhana ikramı yapılacaktır.

Beyağaç Sizi Bekliyor !

Kaşığını al da gel, tarhana bizden !                      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.