Başkent'in Sultan'ı Özateş Ödüle Doymuyor

Başkent'in Sultan'ı Özateş Ödüle Doymuyor

Türkiye Sanat Platformu ve Kerkük Kültür Derneği Başkanları güzel bir kardeşliğe birlikte imza attılar.

A+A-

Ankara'da Şahsi Projeleri ve imkanları ile gerçekleşen Eğitim, Kültür ve Sanat alanlarında ki Uluslararası bir çok organizasyonu başarıyla tamamlayan Sultan Özateş yılın en iyi sunucusu ve "TÜRK DÜNYASI ONURSAL BAŞKANLIK" ve " EĞİTİMCİ LİDER ÖDÜLÜ" nü aldı. Türkmenler adına verilen ödüllerin en büyüğünü alırken eğitimci arkadaşlarından Hatice Ceylan, Mukaddes Koşucu, Temsilci Başkanlardan Nazmiye Boyacı, Eşi Ertuğrul Özateş, Oğlu Cemal Akif Özateş, Şair Bakışlı Kalemler Antolojisi Yazarlarından Cenk Yıldız ve törene gelen misafirlerden  Bürokrat Ayhan Küçükarslan, Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, İşadamı Ömer Özdoğan, Hukukçu Nazım Orhan, Halide Küzeci'yi sahneye çağırarak teslim aldı.  Bu sevgiyi davet ettiği kişiler ve kişilerin getirdiği misafirlerle paylaştı.

Irak Türkmen Eğitimcileri Öğretmen Örgütü tarafından kendisine "ONUR DİPLOMASI" ve " HİZMET ŞEREF ÖDÜLÜ" Türkmeneli Eğitimci- Müfettiş ve Akademisyenleri tarafından verildi. Genel Başkan Abdulselam Bayraktar ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülboy tarafından Türk Dünyasına, Irak Türkmen Eğitimine ve Kültürüne vermiş olduğu hizmetlerinden  dolayı resmi imzalı belgenin ve ödülün takdimi Heyet Kurulu ve Irak Müfettişleri tarafından Ankara Estergon kalesi Türkmen Sofrasında 10.02.2015 tarihinde düzenlenen ödül töreninde gerçekleşti. Türkiye Sanat Platformu Irak Kerkük Temsilciliğini kabul eden Dr. Şemsettin Küzeci'ye Irak Türkmen Kültür ve Eğitimine vermiş olduğu hizmetler ve Türk Sanatlarına kattığı değer ve katılımlarından ötürü " 2015 HİZMET VE ONUR ÖDÜLÜ" ve " TÜRK DÜNYASI ONUR KUPASI" Sultan Özateş tarafından Türkiye Sanat Platformu adına takdim edildi. Kerkük Eğitimci ve Akademisyenlerle buluşma gerçekleştiren ve başarılı çalışmaları, Antoloji ve Sanat seslerini tanıtan bu gayretin 2. Uluslararası Ankara Şöleninde Resmi belge ile ödüllendirileceği açıklandı. Türkmenler adına, Kerkük Kültür Derneği Kurucu Genel Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci Türkiye Sanat Platformu Genel Başkanı Sultan Özateş'e Irak Türkmen Kültür ve Eğitimine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı "HİZMET ÖDÜLÜ" ile taltif etti. Başarılı çalışmalarından ve 1. Uluslararası Ankara Sanat Şöleni hizmetlerinden ötürü Türkmenler adına Basın mensupları ve Akademisyenlerle beraber en büyük ödülü takdim etti. Irak Kerkük'te bulunan Türkmeneli Öğretmenler Örgütüne bağlı Öğretmen, Müfettiş ve Akademisyenlere Sultan Özateş Türkiye Sanat Platformu adına ödüller takdim etti. Ödül törenine katılan Başkentliler Haber'den Mehmet Akyol'a; Türk Kültürüne vermiş olduğu hizmetlerden ötürü Dr. Şemsettin Küzeci tarafından "HİZMET ÖDÜLÜ" ve "ONUR PLAKETİ", Sultan Özateş tarafından "2015 BASIN MEDYA ONUR ÖDÜLÜ" takdim edildi. Ankara İl Gazetesi muhabirlerinden Ahmet Gökdemir' e  " BASIN MEDYA ONUR ÖDÜLÜ ve PLAKETİ" Sultan Özateş tarafından takdim edildi. Basın mensupları adına Sultan Özateş'e Başarı Belgesi verildi.

Türkiye Sanat Platformu adına Sultan Özateş; Türkmeneli Öğretmenler Örgütüne bağlı Akademisyenlere Hizmet Ödülü- Teşekkür Belgesi, Başarı Madalyası ve kitap seti hediye etti. Türkmeneli Öğretmenler Birliğine gönderilmek üzere hediyeler Müfettişlere verildi. Ödüller takdim edilirken gelen misafirler sahneye davet edilip, tanışma, kaynaşma ve kardeşlik adına örnek bir tablo fotoğraf karelerine yansıdı.

Dr. Şemsettin Küzeci gelen tüm katılımcılara kitaplar armağan etti.

Sultan Özateş ödüllerini alırken ve verirken çok duygulandı. Açıklamalarında; etnik köken gözetmeden kültürel çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade edip, Türkiye Sanat Platformunu katılımcılara ve basına tanıttı. Açıklamasında;

Türkiye Sanat Platfomunun;

MİSYONU; İnsan sevgisi çerçevesinde hizmet eden, bilimsel yöntemler ışığında öz kültürüne sahip çıkan, yeni yetenekleri ilerletme, teşvik etme, değerlendirme çalışmalarını sevgi çerçevesinde yürüten şeffaf bir birlik olmaktır.

VİZYONU: Yurt içinde ve Yurt dışında; sanat ile hizmette fark oluşturan, azimle çalışan, yeteneklerini kendi imkanları ile sergileyen, Uluslararası sanat güvenliği standartlarına sahip, amaca uygun ve nitelikli eser çıkaran, toplum nezdinde itibarı yüksek bir " TÜRK SANAT BİRLİĞİ MERKEZİ" oluşturmaktır.

TEMEL DEĞERLER: Dil, din, fikir ve kültürü korumak. Yenilikçi olmak. Ülkesine ve gelecek nesillere katkıyı öncelikli görmek. Milli değerleri ve kültürel özellikleri korumak. Bilgiyi doğru aktarmak. İnsan odaklı düşünmek. İnsanın yeteneğine ve emeğine sahip çıkmak. Beyin gücüne saygılı olmak. Tanıtabilir, sergileyebilir imkanları sağlamak. Takım ruhu ile hareket etmek.

 Bu  ruh ile gerçekleştirdiği çalışmalarda lider ruhlu ve menfaat gözetmeyen bireylerle Türk Sanatlarını ve Sanata katkı sağlayan yüreklerle ilerlediğini, gönüllü el ele verip, barış sesine katkı sağladığını açıkladı. Açıklamaları büyük alkış aldı. Kerkük Müfettiş başkanı kendisini Kerkük'e davet etti. Bu davetten onur duyduğunu belirten Özateş, kitaplarını tüm katılımcılara imzalayarak hediye etti. Ödül töreni sonrası misafirlerle pasta kesilip, ikramlar paylaşıldı. Şiirler okundu, Dr. Şemsettin Küzeci programda Kerkük Türküleri ve Şiirler okudu. Sultan Özateş konuklara Türkiye ve Tasavvuf Şiirleri okudu. Akademisyenlerde bu şiirleri gönülleri ile destekleyip, kendileri de okuyarak katılım sağladılar.

Sultan Özateş, Kamu-Sen Temsilciliği adına Kerkük'e Türk Bayrağımızı ve Ödülünü takdim edip, özel teşekkürlerini açıkladı. Bu açıklamasında bu kardeşlik bağlarında kurumların vermiş olduğu özveri ve hizmetleri kutlayarak Kamu-Sen Temsilcisine, Törene gelen Şair ve Yazarlara özel ödüller ve hediyeler takdim etti.

Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen; "GELİŞMİŞ TÜRKÇE KURSU"na Türkmen Öğretmenleri katılarak, Ülkemizde misafir oldular. Sultan Özateş ile Dr. Şemsettin Küzeci bu çalışma için el ele verip, Türkiye Sanat Platformu ve Kerkük Kültür Derneği adına ödülleri verdikleri eğitimciler: Velit Şükür Çardağlı- Müfettiş, Müfettiş Hüseyin Asker, Müfettiş Kerkük Eğitim Dairesi Vedat Sıddık Mahmut, Müfettiş Kerkük Eğitim Dairesi Ali Hüseyin Mehmet Gülboy , Okul Müdürü, Musalla Erkek Lisesi, Kaysar Fazıl Casim Okul Müdürü 28 Mart İlkokulu, Cengiz Abbas Ahmet Öğretmen Uzun Göl Lisesi, Caymaz Saait Samet Öğretmen Musalla Erkek Lisesi, Ömer Ahmet Mehmet Öğretmen Parlak Erkek Lisesi, Merve Ahmet Tevfik Öğretmen Fener Lisesi, Emel Nazım Abdullah Öğretmen El- Rafideyin Kız Lisesi, Mustafa Abdüsselam Bayraktar Öğretmen Uzungöl Erkek Lisesi, Tülin Necdet İbrahim Öğretmen İpek yolu Kız Lisesi, Dünya Abdulkerim Öğretmen Musalla Erkek Lisesi, Ömer Nihat Muhammed Öğretmen Kerkük Erkek Lisesi, Necla Necdet Ali Öğretmen El- Sefva Kız Lisesi, Sara Abdulvahap Ahmet Öğretmen İbun El- Etir Erkek Ortaokulu, Ömer Necat Halil Öğretmen Tazehurmatu Lisesi, Deniz Oğuz Hasan Öğretmen Kala Kız Lisesi Muruç Halit Taha Öğretmen Arafa Erkek Ortaokulu, Ömer Nuri Fathullah Öğretmen Kerkük Lisesi'ne teslim ettiler. Kardeşliğin anlamı bu gecede Ülkemizin gurur oldu.İki devletin bayrağı, İki Devlet Bir Millet sevgisi katılımcıların konuşmalarında takdirlerle belirtildi.

Ankara'ya Ülkemiz adına bir gecede dört büyük Uluslararası ödül getiren,  etkinliklerini kendi maddi imkanları ile gerçekleştiren; Eğitimci-Yazar Sultan Özateş'i kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Haber: Araştırmacı / Gazeteci: Ahmet Gökdemir  Fotoğraf: Şemsettin Küzeci

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.