Başsavcısı Mustafa Alper’i Rahmetle Anıyoruz

Başsavcısı Mustafa Alper’i Rahmetle Anıyoruz

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in feci kazada can vermesinin üzerinden iki sene geçti. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli bundan iki sene evvel tarihler 10 Mayıs’ı 2017, saat 08,37' yi gösterdiğinde korkunç bir kazada can verdiler.

Kaza Nasıl Olmuştu?

Feci kaza 10 Mayıs 2017 sabasında Denizli İzmir Yolunda Bozburun Mevkinde gerçekleşti. Kazada Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde bulunduğu araç hafriyat kamyonuyla çarpıştı. Olay, sabah saatlerinde Denizli-İzmir karayolu Hal kavşağında, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve koruma polisinin içinde bulunduğu otomobilin üzerine toprak yüklü kamyon devrilmişti.

Cenaze Törenine Bakanlar Katıldı

Mustafa Alper ve Muzaffer Akşehirli'nin cenaze törenleri yaşanan elim olaydan bir gün sonra yapılmış, cenaze törenine il protokolünün yanında dönemin Adalet Bakanı, bir çok bakan, protokol erkanı ve çevre illerin Cumhuriyet Başsavcıları, Alper ve Akşehirli'nin yakınları ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Başsavcı Mustafa Alper Kimdir?

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu.

Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı.

1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan ALPER, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

13 Temmuz 2015 tarihinde Denizli Cumhuriyet Başsavcılığında göreve başlamıştı.

İngilizce bilen Alper, Hâkim Hatıran Alper ile evli ve iki çocuk sahibidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.