Bayramınızı Perişan Etmeyin

Bayramınızı Perişan Etmeyin

Az bir süre kalan Kurban Bayramı sebebi ile PAÜ Hastanesi Başdiyetisyeni Selami Helvacıoğlu bayramda beslenmeler ile alakalı uyarılarda bulundu.

A+A-

Helvacıoğlu yaptığı açıklamasında vatandaşların Kurban Bayramını daha keyifli bir hale getirebilmek ve sağlıklarına büyük bir bedel ödetmemek için yedikleri ve tabi ki yemeyeceklere şeylere çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Bayramda az az ve sık öğünlü beslenmenin tercih edilmesini öğütleyen Helvacıoğlu, Güne hafif bir kahvaltı ile başlanıp, ilerleyen saatlerde de fazla yemekten kaçınılması gerektiğini söyledi.

Etin Yanında Sebze

Bayram  boyunca tüketilecek etin haşlama, ızgara veya sote biçiminde tercih edilmesini ve derin yağda kızartılmış yemeklerden uzak durulması gerektiğini dile getiren Helvacıoğlu,  etin sindiriminin zor bir besin olmasından ötürü yeni kesilmiş kurban etlerini dinlendirmeden tüketmenin şişkinlik, hazımsızlık ve mide ağrısına yol açacağını, tüketilecek etin soğutucuda en az 2-4 gün bekletilmiş olmasının hem etin pişme ve lezzet kalitesini artırdığını hem de etin sertliğinin geçmesini sağlayacağını ve sindirimi de kolaylaştıracağını, Et tüketilirken tek başına et yemeği tüketmek yerine yanında pişirilmiş sebze yemeği tüketmenin, yemeğin yanında bol yeşillikli salata tüketmenin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çay ve Kahveye Dikkat

Helvacıoğlu, bayramda bol bol ev ziyareti yapmak, mümkün olduğunca ev gezmelerine yaya olarak gidip gelmek ve bu ziyaretlerde ikram edilen yemekleri tadımlık olarak tüketmek gerektiğini ve günde 2 fincan Türk kahvesinden ve 9 bardak siyah çaydan fazla tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.