Bedelli Kanun Teklifi Komisyondan Geçti!

Bedelli Kanun Teklifi Komisyondan Geçti!

Bedelli ve sözleşmeli er kanun teklifi komisyondan geçti.

A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli erbaş ve er kadrosunun KKK için 62 bin 585, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 4 bin 251, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 5 bin 75 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için 144 olarak belirlendiğini açıkladı. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Alb. İhsan Bülbül ve Kanunlar Daire Bşkanı Alb. Murat Yalman, Bakan Yılmaz'ın oturacağı koltuğun arkasında bir süre sohbet etti.

 

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonu’ndan geçti. Kanun teklifi bugün Genel Kurul’da görüşülecek. Teklif hakkında bilgilendirme yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yoklama kaçakları ile bakaya sayısının her geçen yıl artığını bu birikimin engellenmesi amacıyla teklif ile 28 yaşından gün alanlar 18 bin lira bedeli 2 ay içinde ödemek kaydıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaktır. Haklarında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlarda sona erdirilecektir.

Bu uygulama ile elde edilecek gelir savunma sanayinin finansmanında kullanılacaktır“ diye konuştu. Bakan Yılmaz, sözleşmeli erbaş ve er kadrosunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı için kadronun 62 bin 585, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 4 bin 251, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 5 bin 75 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için 144 olmak üzere 72 bin 55 olarak belirlendiğini açıkladı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kıdemli Albay İhsan Bülbül ve Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanı Albay Murat Yaman, toplantı başlamadan önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın oturacağı koltuğun arkasında bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.