BELEDİYE BORÇLARINI DUVARA ASTI

BELEDİYE BORÇLARINI DUVARA ASTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, devraldığı döneme ait borç durumunu belediye binasına astı.

A+A-

31 Mart’ta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu, görevi devraldığı eski başkan AK Partili Osman Zolan’ın döneminden kalan borç miktarını dev bir afiş hazırlatarak belediye binasına astırdı.

Bugün asıldığı öğrenilen afişte Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu 11 milyar 130 milyon 969 bin lira olarak gösterildi. Dev afişin alt kısmına borcun önceki parayla 11 katrilyon olduğu vurgusu yapıldı.

Bugün yapılacak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi, belediye hizmet binasının girişine asılan afişte Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DESKİ) toplam borcunun 6 milyar 326 milyon 925 bin lira olduğu açıklandı. Bu borcun 159 milyon 973 bin Euro’sunun yüzde 6 faizle Dünya Bankası kredisi olduğu, Türk Lirası cinsinden tutarının ise 5 milyar 559 milyon 290 bin lira olduğu belirtildi. DESKİ’nin İller Bankası’na 273 milyon 695 bin lira borcu olduğu, diğer borçları toplamının ise 493 milyon 940 bin lira olduğu afişte yer aldı.

Afişte DESKİ dışındaki Denizli Büyükşehir Belediyesi borcunun ise toplam 4 milyar 804 milyon 44 bin lira olduğu belirtildi. Bu borcun 2 milyar 658 milyon lirasının kredi borcu olduğu, bu kredinin ise yüzde 55 faiz oranlı olduğu kaydedildi. Belediyenin faiz borcunun ise 857 milyon 698 bin lira olduğu bilgisi afişte yer aldı. Büyükşehir belediyesinin vergi borcunun 58 milyon 187 bin lira, diğer borçları toplamının ise 1 milyar 229 milyon 976 bin lira olduğu afişte yer aldı.

‘Devraldığımız Borçlar’ başlığı ile belediye binasına asılan afişte not olarak ‘Bugün Ödersek’ ibaresi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum