Belevi Mahallesini Pireler Bastı

Belevi Mahallesini Pireler Bastı

Denizli ilinin Çameli İlçesi'nde bir mahalleyi pirelerin sardığı ve ekiplerin duruma müdahale ettiği öğrenildi.

A+A-

Çameli’nde pire paniği yaşandı. Vatandaşların pire yüzünden kaşınmaya başladıkları ve  durumu haber alan ekiplerin hemen harekete geçtikleri ifade edildi.

 

Çameli İlçesine bağlı olan Belevi Mahallesi'nde Kurban Bayramının ilk gününden beri toplanmış olan kurban derileri kurtlanınca, kurtlanmaya bir şekilde pireler oluşmaya başladı. Camide toplanmış olan derilerde meydana gelen pire cami cemaatine de bulaşınca bir anda mahalleye yayıldı. Mahallede pirenin yayılması ile vatandaşların sürekli kaşınmaya başladıkları ve daha olayın ortaya çıktığı dile getirildi.

 

Olayın ortaya çıkması ile beraber Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı olan ekipleri tarafından mahalle kapsamlı bir biçimde ilaçlanmaya başlandı. Konu ile alakalı açıklamada bulunan Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü yetkilileri mahalleyi pirelerin sarmasının kurban derilerinin kurtlanması sonucunda oluştuğunu, yapılmış olan ilaçlama çalışması ile pire ve haşera mücadelesinin tamamlandığını ifade ettiler.

 

Elbiseleri İmha Ettiler

Pire yüzünden kaşınan vatandaşların ise ilaçlamadan sonra üzerlerindeki elbiseleri çıkarıp imha ettikleri ve güzel bir şekilde yıkandıkları alınan bilgiler arasında. Belediyenin yapmış olduğu ilaçlama için vatandaşlar yetkililere teşekkürlerini sundular. Mahallenin ve kendilerinin pirelerden kurtulduklarını ve çok mutlu olduklarını belirten mahalle sakinleri pirenin kendilerini çok kaşındırdığını, bu durumun zor olduğunu yetkililer tarafından yapılan ilaçlama ile sorunun bittiğini ve kendilerinin de elbiselerden kurtulduklarını belirttiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.