Berberoğlu ''Bu Tesis Çürümeye Bırakıldı''

Berberoğlu ''Bu Tesis Çürümeye Bırakıldı''

Akp Pamukkale belediyesinin O dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in VİZYON ? projemiz dediği Kayıhan Kültür Sanat Merkezi ilk olarak 2015 yılında gündeme geldi. 

A+A-

26,000 m2 alana inşa edilecek kompleksin içerisinde Sergi salonlarının, çok amaçlı salon, buz pisti, tenis kortu, 4 adet cep sineması, 7 işyeri ve 8500 m2 lik yeşil alana sahip olacağı söylenen projenin 2017 te ( 13 aylık kısa bir sürede ) tamamlanacağı sözü verilmişti.

2018 yılında Bağbaşı Kültür merkezi olarak adını değiştirdiği ve 2017 kasım ayında ihale edildi. Arsa payı ile birlikte 55 milyon gibi astronomik bir rakama malolacak projenin bugüne kadar 3te 2 lik kısmı tamamlanmasına rağmen , yüklenici firmanın bırakıp gitmesi sonucu çürümeye bırakılması kabuledilir bir durum değil.

 Mezbelelik haline gelmesine sebep olan zihniyet, 45 milyon TL gibi ödemesinin gerçekleştiği, hatta firmaya tamamlamadığı iş için hakediş( haketmediği tutar olan 8 milyon TL lik bir ödemenin usulsüzce yapılmış olması) (KONU YARGI SÜRECİNDE OLDUĞUNDAN BU KONUYA DEĞİNMEDEN GEÇMEK İSTİYORUM) kabul edilir bir durum değildir.

Bugünki kur değeri bakımından hesapladığımızda, Kasım 2017( usd kuru:3,86 )yani 11,658,000 usd ödeme yapılmış . Bugünki karşılığı: (usd: 27 )( 314,767,000 tl( üçyüzondört milyon yediyüz atmış yedi bin) 

BUGÜN BU ZİHNİYETE BAZI SORULARIMIZ OLACAK:1-Bu proje ayağa kaldırılmak istense, bugünki fahiş fiyat artışları ile kaça malolacak ,

2- İller Bankasında kredibilitesi bitmiş , Hiçbir bankanın kredi vermek istemediği bir belediye bu projeyi hayata geçirmek için gereken tutarı nasıl finanse edecek

3- Bu projenin tamamlanmaması, bu zihniyetin, seçime aylar kala Asfaltlama işlemi yaptığı gibi , seçime günler kala projeyi mi tamamlamak mı ?

4- vatandaşın gözünü boyamak için mi  proje yapılıyor bunu anlamak mümkün değil.

 

İYİ PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI

TÜRKAY BERBEROĞLU

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.