Beşiktaş Tarihinde Bir İlk

Beşiktaş Tarihinde Bir İlk

Alman Ekiplerine Karşı İlk Galibiyet

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci maçında Almanya'nın Leipzig takımını 2-0 yenerek 2'de 2 yapan Beşiktaş, bu organizasyonda ilk kez üst üste iki karşılaşmayı kazandı.

Rakibini Vodafone Park'ta konuk eden siyah-beyazlı ekip, ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. İkinci yarıda kontrollü bir oyun sergileyen Beşiktaş, karşılaşmayı bu sonuçla kazandı.

Grubundaki ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, ikinci karşılaşmayı da kazandı. Puanını 6'ya yükselterek liderliğini sürdüren Beşiktaş, gruptan çıkma adına önemli bir adım daha attı.

Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez mücadele eden Beşiktaş, bu organizasyonda ilk kez üst üste iki karşılaşmayı kazandı. Siyah-beyazlılar ayrıca, grupta ilk 2 maçını kazanan ilk Türk takımı oldu.

VODAFONE PARK'TA İLK ŞAMPİYONLAR LİGİ GALİBİYETİ

Beşiktaş, Leipzig'i mağlup ederek Vodafone Park'ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetine imza attı.

Geçen sezon Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda Vodafone Park'ta rakiplerini 3 kez konuk eden ancak bu maçları beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, bu stattaki 4. karşılaşmasında galibiyet almasını bildi.

Beşiktaş, ayrıca Vodafone Park'ta galibiyet serisini de sürdürdü. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde son 3 maçında Hapoel Beer-Sheva, Olympiakos ve Olympique Lyon'u yenen siyah-beyazlı ekip, buna Leipzig'i de ekledi.

Siyah-beyazlı ekip, stadında yaptığı Avrupa kupası maçlarında yenilmeme alışkanlığını da sürdürdü.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde evindeki 3 maçı beraberlikle tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki 3 karşılaşmayı da kazandı. Leipzig'i mağlup eden siyah-beyazlılar, Vodafone Park'taki 7 karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

SON 23 MAÇIN 22'SİNDE GOL ATTI

Leipzig karşısında 2 gol bulan Beşiktaş, Avrupa kupalarında hücumdaki etkili oyununu sürdürdü.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'da oynadığı son 23 maçın 22'sinde gol atmış oldu. Bu süreçte sadece geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6-0 mağlup olduğu Dinamo Kiev'e gol atamayan Beşiktaş, diğer 22 karşılaşmada topu filelerle buluşturmasını bildi.

ALMAN TAKIMLARINI İLK KEZ YENDİ

Beşiktaş, Alman ekiplerine karşı ilk galibiyetini aldı.

Daha önce bu ülke temsilcileriyle 7 kez karşı karşıya gelen ancak galibiyet alamayan siyah-beyazlı ekip, tarihinde ilk kez karşılaştığı Leipzig'i 2-0 yenerek bu şanssızlığını kırdı.

Alman temsilcilerine önceki 7 maçta sadece 2 gol atabilen Beşiktaş, bu ülke takımlarından Leipzig'e 2 gol birden atma başarısı gösterdi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.