Beşir Derneği Muharrem Ayı Faaliyeti

Beşir Derneği Muharrem Ayı Faaliyeti

Beşir Derneği Muharrem Ayı Faaliyeti

A+A-

Beşir Derneği, Muharrem ayına girmenin heyecanıyla etkinliklerini artırarak sürdürüyor. Beşir Derneği Denizli Temsilciliği, bu yılki Muharrem ayı faaliyetleri kapsamında  Ulu Cami, Yeni Cami ve PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Camii’nde Cuma namazını müteakiben cemaate 7.000 kişilik aşure ikramda bulundu. Cemaatin beğenisini toplayan etkinliğe önümüzdeki günlerde de tüm Türkiye genelinde devam edileceği belirtildi.


Beşir Derneği Denizli Temsilciliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Dr. Okan ER konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. İçinde bulunduğumuz bu ayda, Hz. Âdem’in (a.s) tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Yunus’un (a.s) balığın karnından kurtulması, Hz. Nuh’un (a.s) ve gemidekilerin tufandan kurtulması, Hz. Eyyüb’ün (a.s) yaralarının şifa bulması, Hz. İbrahim’in (a.s) atıldığı ateşin gül bahçesine dönüşmesi gibi pek çok önemli ve mucizevi olay vuku bulmuştur. Muharrem ayının onuncu gününü ise aşure günü olarak biliriz ve hem İslam tarihi açısından hem de kültürümüz bakımından adeta paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olmuş bu önemli günü, yıllardır büyük bir coşku, heyecan ve muhabbetle karşılamışızdır.


Allah’ın (c.c) peygamberlerine çeşitli ikram ve ihsanlarda bulunduğu bu faziletli günün bilincine sahip olan ve 14 asırlık kadim kültürün varisi olma inancıyla hareket eden Beşir Derneği, aşure gününün ruhuna uygun çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirmiş ve devam edecektir. Hayırsever  bağışçılarımızın destekleri ve gönüllülerimizin yoğun ve titiz çalışmalarıyla hazırlanan aşure ikramımızla paylaşmanın önemini yeniden hatırlatmak, toplumda birlik, beraberlik, kardeşlik ve muhabbetin yaygınlaşmasını sağlamak niyetindeyiz.


Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ve kültürümüzde artık sembol haline gelmiş diğer unsurların bu derin, mecazî anlamları; toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Beşir Derneği de bu birlik ve beraberliğe katkı sunmak için bu tarz faaliyetlerini sürdürecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.