Beyağaçlı Osman Denizli'nin Gururu Oldu

Beyağaçlı Osman Denizli'nin Gururu Oldu

Türkiye Liseler arası kısa film yarışmasında Denizli’ye başarıyı Beyağaç çok programlı Anadolu lisesi getirdi

A+A-

Türkiye genelinde dokuzuncusu düzenlenen “Gençliğin Gözünden” isimli kısa film yarışmasında bu yıl “Aile” teması ile altmışın üzerinde film yarıştı.

Denizli'den dereceye giren film ise Beyağaç Çok Programlı Anadolu Lisesinden Fatma Özyer’in danışmanlığında çekilen 11.sınıf öğrencisi Osman Nurullah Tadık’ın “Benim Babam” filmi dereceye girdi.Beyağaç ÇPL Lisesininde özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Fatma Özyer’in girişimiyle kurulan sinema kulübü yarışmada aldığı derece ile beyağaca sevinç ve gurur yaşattı.Ayrıca filmin çekimleri ve ödül törenine katılım ile ilgili tüm maddi ve manevi  desteği beyağaç kaymakamı Muhammed Serkan Şahin tarafından sağlandı. Dereceye giren 10 filmin yönetmeni ve danışman öğretmleri üç gün boyunca Ankara Crown otelde ağırlandı ve Çankaya Milli Eğtim Müdürlüğünün düzenlediği bir çok gezi ve organizasyona katıldı. Yönetmen öğrenciler Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon bölüm başkanıyla küçük bir workshop’a katıldı.

Çankaya Kaymakamlığı ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği,  T.C. Kültür Bakanlığı sinema genel müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi iletişim fakültesi ile birlikte yürüttüğü ve bu yıl TRT'nin de destek verdiği, “Gençliğin Gözünden Aile” temalı yarışmanın ödül töreni, sinema genel müdürlüğü Ali Fuat Başgil Salonunda gerçekleştirildi.

sunumunu TRT spikeri Erkan Tarhan’ın gerçekleştirdiği törene, Ankara vali yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, sinema genel müdürü Erkin Yılmaz, sinema Genel Müdürlüğü daire başkanı Enver Arslan, Çankaya ilçe millî eğitim müdürü Mustafa Özel, Gazi Üniversitesi iletişim fakültesi dekanı prof. dr. zakirrnavşar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

farklı illerden 10 filmin finale kaldığı törende,  ilk 10 kısa filmin genç yönetmenleri plaket, kamera ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

AKİSHABER ÖZEL HABER

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.