Beyağaç'taki Gelenek Hakkında Önemli Karar

Beyağaç'taki Gelenek Hakkında Önemli Karar

Denizli'ye bağlı Beyağaç ilçesinde Beyağaç Kaymakamı Muhammet Özyüksel'in başkanlığında yapılan ilçe istişare toplantısında çok mühim bir karar alındı.

A+A-

Gerçekleştirilen geniş çaplı toplantıda vatandaşları ekonomik olarak sıkıntıya düşüren ve düğünlerde davetiye yerine dağıtılmış olan 'oku' ile alakalı önemli bir karar verdi.

Toplantıda 'oku' masraflarının yeni evlenen çiftler için büyük bir külfet getirdiği ifade edilerek çiftlerin bu ekonomik yükten kurtulması amacı ile  oku’nun dağıtılmaması tavsiye edildi. Öneri çoğunluğun onayı ile kabul edilirken bundan sonra oku yerine Beyağaç Belediyesi tarafından 1 yıl boyunca ücretsiz olarak ilçenin birçok yerinde bulunan 200’e yakın belediye hoparlörlerinden evlenecek çiftlerin düğününe davet anonsu yapılacak.

5 bine kadar 20 bine kadar oku yapanlar var

Toplantıda bunun sadece bir öneri olduğu ve oku'nun kaldırılmasının zorunlu olmadığı  isteyenin yine oku dağıtabileceğini belirtti.

Beyağaç'ta alınan bu kararı bazı vatandaşlardan bir gelenek olduğu için tepki görürken, bazıları ise kararı olumlu buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.