Beyağaç'tan Buraları Gezmeden  Dönmeyin

Beyağaç'tan Buraları Gezmeden Dönmeyin

Denizli'nin Beyağaç ilçesi doğal güzellikleri ile insanı adeta büyülüyor. İşte Beyağaç'ta görmeniz gereken o güzellikler.

A+A-

HANAY EVLERİ:

Beyağaç'ın doğal güzellikler içindeki özgün yaşamını deneyimlemek için Hanay Evleri'nde konaklayabilir, Akçay Deresi kenarındaki Kır Restoranı'nındaki yemekleri tadabilirsiniz. 

6-008.jpg

TOPUKLU YAYLASI:

Etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlüdür. Günübirlik piknik ve çadırlı kamp için uygundur. İlçe merkezine 21 km. uzaklıkta yaklaşık 1700 rakımlıdır. Yaylanın batısındaki tepelerden Gökova körfezini ve yaz aylarında gün batımını izlemek çok keyiflidir.

2-051.jpg

KARTAL GÖLÜ:

Kartal Gölü ve çevresi Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Yaban Hayvanı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma alanı olarak ilan edilmiştir. Türkiye’nin en yaşlı Karaçam ormanı buradadır. Kartal Gölü ve Anıt Orman civarı, bitki florası bakımından çok zengindir.

5-007.jpg

EŞEN GÖLÜ:

Beyağaç ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alır. Kuşların sesi eşliğinde doğa ile baş başa kalabilirsiniz.

4-022.jpg

KARAGÖL:

15 hektarlık alanda, “Çiçekbaba” ve “Armıtcık” zirveleri arasında “Gökçay” vadisinin kuzeyindeki bölgesindedir. İlçeye l6 km mesafede, rakımı l334 olup çok güzel ve gizemli bir görünümü vardır. Düzlüğün ortasında bir kaynağa sahip olup yağmur sularından beslenir. Temmuz ayında tamamen suyu kaybolur. Ekim ayından itibaren tekrar su tutmaya başlar. Etrafında yaşlı karaçam ağaçları bulunur. 

1-052.jpg

ANIT KARAÇAM ORMANLARI: 

1700 ve 2000 rakımlar arasında, Çiçekbaba zirvesinin kuzey yamaçlarında doğu-batı yönünde yayılış gösteren ortalama yaşları 750 -1200- 1300 ve üzeri olan yaşlı Karaçam ağaçlarının orman oluşturduğu bir bölgedir. Bu bölgenin 79 hektarlık kısmı “Kartalgölü Tabiatı Koruma Alanı” olarak korumaya alınmıştır. 1995 yılında ise bu alanı da kapsayan “Çiçekbaba” zirvesi ve çevresinin 1309 hektarlık kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir II nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından I. derece doğal ve arkeolojik sit alanı ilan ilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.