Beyefendi Hayatını Kaybetti

Beyefendi Hayatını Kaybetti

Bir zamanların popüler dizi Kurtlar Vadisi'nin "Beyefendi"si, Kiralık Aşk dizisinde ise "Hulusi Baba" rolündeki Ferdi Merter 79 yaşında yaşamını yitirdi.

A+A-

Oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçının vefatından sonra İngiltere'de ikamet eden kızı Almula Merter Churm, sosyal medyada duygularını paylaşıp, Babasının kendisini böyle bırakıp gitmesine çok üzüldüğünü, babası, tiyatro üstadı, atası, ustayı az önce kaybettiklerini, ve onu çok sevdiğini dile getirdi.

Tiyatro ve sinemanın mühim isimleri de sanatçının vefatından sonra üzüntülerini sosyal medyada paylaştı. Ferdi Merter'in kardeşi, tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu paylaşımında "Ağabeyimdi. Işıklar yer değiştirdi." İfadelerini kullandı. Behzat Uygur ise bir tiyatro emekçisini daha kaybettiklerini ve mekanının cennet olması dileklerini iletti.

Tosun Paşa Filminde Oynadı

Oyuncu Renan Fosforoğlu’yla meslektaşı Muazzez Arçay'ın oğlu Ferdi Merter, 19 Haziran 1939 tarihinde İstanbul ilinde dünyaya geldi. 1 yaşında iken rol almış olduğu "Tosun Paşa" filminde kamera ile tanışmış olan sanatçı, 1952 tarihinde de "Dağların Kızı" filminde çocuk oyuncu olarak kendini gösterdi.

Oynamış olduğu tiyatro, dizi ve filmlerin yanında seslendirme çalışmalarında da usta olan sanatçı, sinemada yönetmenlik ve senaryo yazarlığında da bulundu.

Son olarak sevilen dizi "Kiralık Aşk"ta oynayan sanatçı, "Vay Başıma Gelenler 2 Buçuk", "Kolpaçino: Bomba", "Kurtlar Vadisi Pusu", "Kaptan", "Acı Hayat", "Turist Ömer Uzay Yolunda", "Ayrı Dünyalar", "İhtiras Kurbanları" ve "Asi Evlat" isimli yapımlarda da oynamıştı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.