Bilgi Yok, Yükselişe Devam

Bilgi Yok, Yükselişe Devam

Türk heyeti ile ABD'li yetkililerin yapmış olduğu görüşmelerden bir haber akışı olmamasından ötürü Dolar / TL güne 5.30'un üstünde başladı.

A+A-

Türkiye'den 9 kişilik bir diplomatik heyet, Amerika ve Türkiye arasında meydana gelen gerginlikleri gidermek amacı ile Washington’a giderek bazı temaslarda bulundular. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Ann Nauert, Türk heyeti ile ek görüşmeler yapıldığını ve müzakerelerin devam ettiğini ifade etti.

Beklenen Haber Alınamadı

Görüşmeler ile alakalı daha fazla bilgi akışının olmaması piyasaları rahatlatmadığı gibi doların yükselişini de durduramadı. Son olarak Dolar / TL 5.30/5.3474'ten Euro/TL 6.2049/6.2136'dan işlem görmeye başladı.

Bilgi Akışı Yok

Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutuklu olması ve Washington yönetimi tarafından alınan yaptırım kararları nedeni ile başlamış olan krizi çözmek amacı ile ABD’ye giden Türk heyeti dün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan’la bir araya geldiler. Ama epey süren görüşmelerin ardından, herhangi bir ilerleme işareti bulunmadı. Bu durumda buluşmaya kitlenmiş olan piyasalarda rahatlamayı sağlayamadı.

Soruları Cevaplamadılar

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyette Adalet, Hazine ve Maliye ile Dışişleri Bakanlığı’ndan 3’er yetkili yer alıyordu. Türk heyet Sullivan ile yapmış oldukları görüşmeden ayrılırken gazetecilerin sorularına cevap vermediler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.