Bilim Kurulunun Son Dakika Açıklaması

Bilim Kurulunun Son Dakika Açıklaması

Bilim Kurulu'nun son dakika uyarısı: Türkiye'deki tüm çalışanları ilgilendiriyor, kademeli çalışma sistemi öneriliyor.

A+A-

Tüm çalışanları ilgilendiren bir son dakika önerisi Bilim Kurulu'ndan geldi.

Salgının son aylarda toplu ulaşım araçlarında yoğunluğun artmasıyla, kademelendirilmiş mesai tavsiyesi geldi: Tavsiyeye göre, Sabah saat 07.00 ile 10.00 ve akşam 17.00 ile 21.00 arası.

Kontrol Edilemeyen Kalabalıklar Endişe veriyor

Toplu ulaşım araçlarında sosyal mesafeyi ve kapasiteyi kontrol etmek oldukça güç. Uzmanlar bu yüzden trafiğin yoğun olduğu saatlerde kademelendirilmiş mesai tavsiyesinde bulunuyor.

Toplu Ulaşımın Olduğu Yerler Büyük Risk Altında

Bulaşın en yoğun olarak yaşandığı yerler arasında en önde gelen toplu taşıma araçları, otogarlar, minibüsler ve duraklar olarak belirtiliyor.

Salgının ilk zamanlarında kısıtlamalarla hasta sayısı 800-900 bine düşmüştü. Şimdi bu sayı yavaş yavaş artıyor. En son aldığımız sayı 4 milyon civarı. Buna rağmen vakaların oluşmasında en önemli yer toplu ulaşım. Normal rakama ulaştığındaki durumu düşünemiyorum. Bunun için sıkı önlemler alınması gerektiği açıklandı.

Vatandaşlar toplu ulaşım araçlarında ki yoğunluktan şikayetçi olduğunu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı, bundan dolayı buna karşı önlem olarakta kademeli mesai sistemi ile bu risklerin azaltılabileceği ve artışın minumuma çekilebileceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.