Bilim ve Teknolojinin Buluştuğu En Samimi Haber Sitesi: Webtekno

Bilim ve Teknolojinin Buluştuğu En Samimi Haber Sitesi: Webtekno

Teknoloji ve bilim dünyasını doğru bilgiyle takip etmek bir hayli zor. Bu takip resmi kaynaklardan yapıldığında zor olabiliyor. Ancak Webtekno, bilim ve teknoloji gündemindeki tüm gelişmeleri alıp samimi bir dille okurlarına sunuyor.

A+A-

Teknoloji ve bilimin en eğlenceli, en samimi ve en anlaşılabilir hâli olan haber sitesi Webtekno’ya gelin daha yakın bakalım.

Bilim her zaman gelişmeye devam etti, ediyor ve gelecekte de edecek. Bilime dair gelişmeleri takip etmeyi seven insanlar da bu gelişmeleri takip etmek için bir kaynağa ihtiyaç duyacaklar. En yeni gelişmelerden geri kalmamak için aradığınız kaynak Webtekno’da bilime dair en güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz. Üstelik bilim haricinde oyunlara, dizi ve filmlere, otomobillere, teknolojiye dair güncel gelişmelere ulaşmanız mümkün.

Üstelik tüm bunları sadece tarayıcıdan değil, mobil cihazınızdan da takip etmeniz mümkün. Webtekno mobil uygulaması hem Android hem de iOS cihazlarda mevcut. Yani Webtekno isterseniz yalnızca bir tık uzağınızda olabilir.

Yazının devamında Webtekno.com içinde bulabileceğiniz içeriklerin çeşitliliğine yakından bakarken, biraz önce adını geçirdiğimiz mobil uygulamadan daha ayrıntılı bir şekilde bahsederek avantajlarına da değineceğiz. İlk olarak sitede bulabileceğiniz içerik türlerinden bazılarıyla başlayalım.

Bilim dünyasından önemli gelişmeler Webtekno’da:

masaustuanasayfa.jpg

Eğer bilim dünyasına ilgisi olan bir insansanız, gelişmeleri resmî kaynaklardan takip etmenin ne kadar zorlayıcı bir hâl alabildiğini bilirsiniz. Bunun sebebi resmî kaynaklarda bazen anlaşılması güç, teknik bir dil kullanılıyor olması. Webtekno ekibi, bilim dünyasında yaşanan gelişmeleri okurlarına en sade ve anlaşılabilir bir dille aktarmak için yoğun bir uğraş gösteriyor.

Webtekno Bilim haberleri kategorisinde son araştırmalarla bakteri ve virüsleri, yeni ilaçları ve diğer bilimsel gelişmeleri takip edebilirsiniz. Fizik, kimya ve biyoloji alanındaki yeni buluşları, keşfedilen yeni formülleri Webtekno’nun bilim kategorisinde mümkün.

Teknoloji alanına geniş bir bakış açısı getirerek teknolojiyi kendi içinde birçok kategoriye ayıran Webtekno, aynı yolu bilim dünyasıyla ilgili yaptığı haberlerde de izliyor. Öyle ki normalde bilim altında inceleyebileceğimiz uzay, Webtekno’da kendine ait bir kategoriye sahip.

Uzay araştırmalarına dair son dakika haberler:

mobilvideo.jpg

Dünyamızın yörüngesindeki uydular, dünyadan gezegenlere gönderilen keşif robotların, SpaceX ve NASA’nın çalışmaları, uzayda gerçekleşen anomaliler, yeni keşfedilen gezegenler ve Mars’ta yaşam gibi uzaya dair birçok ilgi çekici haber Webtekno’nun uzay kategorisinde yer alıyor.

Eğer uzaya meraklı biriyseniz, Webtekno’da yalnızca uzaya fırlatılan roketler ve gezegenlerden çekilen fotoğraflar gibi önemli gelişmeler yerine, bilim kurgu filmlerinde yaşanan olayların gerçekçiliğini sorgulayan tarzda içerikler bulunduğunu da belirtelim.

Burada bahsedilmesi gereken önemli bir detay, Webtekno’nun bu tavrı her kategoride sergiliyor olması. Yani Webtekno için haber sitesi tanımını kullanmak her ne kadar yanlış olmasa da sitede vakit geçirdikçe basit bir haber sitesinden daha fazlası olduğunu görebiliyorsunuz.

Teknoloji bilimsel gelişmelerin bir sonucudur:

Bugüne kadar hayatımıza giren hemen her teknoloji, ardında uzun yıllar süren bilimsel çalışmalara sahip. Yapay zekalar, bunun en saf ve güncel kanıtlarından birisi. Webtekno da bunun farkında ve hem bilimsel hem de teknolojik alandaki yapay zeka haberlerini okurlara sunmaya devam ediyor.

Webtekno ekibi, bugün “bilimsel çalışma” olarak nitelendirilen şeylerin yarın karşımıza teknoloji olarak çıkacağını biliyor. Bu sayede yarına ışık tutacak gelişmeleri hem onlar yakından takip ediyor hem de okurları için bir aktarıcı görevi üstleniyor.

Webtekno’nun bir de mobil uygulaması mevcut:

mobiluyg-encokokunanlar.jpg

Bilim, teknoloji, oyun, sosyal medya ve daha birçok konuya dair içerikleri artık sadece tarayıcıdan değil, mobil cihazlarınızdan da takip edebiliyorsunuz. Webtekno mobil uygulaması, hem Android hem de mobil cihazlar için uzun süredir mağazalarda mevcut durumda ve tarayıcıda yapabildiklerinizin aynısını mobil uygulamada da yapabiliyorsunuz.

Dilerseniz mobil uygulamadan favori içeriklerinizi kaydedebilir, spesifik kategorilerde gezinip içeriklere göz atabilir, üye girişi yaptıktan sonra içeriklerin yorumlar kısmında diğer okurlarla tartışabilir ve günün trendlerine bakabilirsiniz. Aydınlık temadan rahatsız oluyorsanız Webtekno mobil uygulamasının bir de gece modu bulunmakta, bu sayede içerikleri karanlık tema üzerine beyaz yazılarla okuyabilir ve gözlerinizin yorulmasını engelleyebilirsiniz.

Mobil uygulama, kullanıcılara her gün için önemli gelişmelerden oluşan bir bülten hazırlanıp bu bülteni bildirim olarak gönderiyor. Aynı zamanda gün içinde de dikkat çeken haberler için bildirim gönderilebiliyor. Uygulamanın belki de en güzel yanlarından biri, bildirim sayısını abartmaması. Bülten ve birkaç önemli gelişme haricinde bildirim yollamayarak kullanıcıları rahatsız etmiyor.

Webtekno yazarları, okurlarına her zaman en doğru bilgiyi en hızlı ve en samimi biçimde ulaştırmayı hedefliyor. Bu sebeple yazıları okurken herhangi bir şekilde sıkılmayacağınızı ve okuduğunuzu %100 anlayacağınızı temin edebiliriz. Bahsettiğimiz tüm kategorilerdeki haber ve içerikleri takip edebilmek için Webtekno’yu takipte kalmayı unutmayın :)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.