Binance Kayıt Nasıl Oluşturulur? Türkiye'de ve Globalde Hesap Açma

Binance Kayıt Nasıl Oluşturulur? Türkiye'de ve Globalde Hesap Açma

Bu yazımızda sizlere Binance kayıt nasıl oluşturulur? Türkiye’de ve Globalde Hesap Açma konusunu inceleyeceğiz.

A+A-

Makalemizde aynı zamanda Global Binance ve Binance Türkiye’nin farklarını, Binance Hesap aktivasyon sürecini ve Hesap silme gibi kafanıza takılan tüm soruları inceleyeceğiz.

Binance kayıt için ne istiyor?

Binance şirketinin sizlerden çok bir isteği yok. İlk öncelik ile hesabınızı açabilmek için, Erişiminizin bulunduğu ve aktif olarak kullandığınız bir E-Mail ve Şifre belirlemeniz yeterli.

Binance tr de hesap nasıl açılır?

resim1.png

Binance uygulamasını indirip Kaydol butonuna tıkladığınızda karşınıza bu şekilde bir kayıt ekranı gelmektedir.  Buradaki bilgileri doldurduktan sonra E-Mail adresinize bir kayıt aktivasyon maili gelecektir. O maile cevap vererek hesabınızın ilk kurulum sürecini bitirmiş olabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz en önemli noktalar Aktif ve erişiminizin bulunduğu bir mail adresi ve içinde harf,sayı gibi birden fazla güvenlik önlemini barındıran güçlü bir şifre belirlemenizdir.

Binance üye olmak paralı mı?

Yukarıda anlattıklarımızın tüm kısımlarında ve daha sonrasında Binance sizden bir ücret talep etmiyor. Yani Binance ücretsiz dememiz yanlış değil.

TR Binance & Global Binance Farkı Nedir?

Binance TR’ye Ziraat Bankası ve Vakıfbank ile 7/24; başka bankalardan şayet EFT ile banka çalışma saatlerinde para yatırabilirsiniz. Sadece kendi adınıza açılan ferdi banka hesaplarından TL aktarımınızı yapabilirsiniz.

Binance TR’ye banka hesabından para yatırırken herhangi bir komisyon ücreti ödemeniz mümkün değildir.

Binance Global’e direkt olarak Papara ve Banka kartınızla para yatırabilirken Merkez Bankasının kripto paralara dair yayınladığı yönetmelikle beraber Binance’e elektronik ödeme kuruluşları aracılığı ile para yatırma yasaklandı.

Binance TR’de Nisan 2021 bakımından 36 değişik kripto para bulunmaktadır. Yerli borsaya göre kripto para çeşitliliği çok olmasına rağmen dünya çapınca işlemlerin uygulanabilecek borsalara göre al-sat yapabileceğiniz coin adedinin düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Binance Global’de Nisan 2021 bakımından 262 değişik kripto para bulunmaktadır. Belli sürelerle Binance yetkilileri, projesi beğenilir kripto paraları borsaya dahil etmektedir. Kripto para çeşitliliği çok olduğu için Binance’in daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Global Binance ‘da Hesap Açma

Global Binance sisteminde hesap açma sistemi yukarıda anlatılan hesap açım sistemi ile tamamen aynıdır. İster cep telefonunuzdan isterseniz de kişisel bilgisayarınızdan Kaydol butonuna tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

TR Binance ‘da Hesap Açma

TR Binance üzerinden hesap açmanın Global Binance sistemi üzerinde hesap açmaktan hiçbir farkı bulunmamaktadır. Eğer Global Binance hesabınız var ise Binance TR uygulamasını indirerek Global Binance Hesabınız ile Binance Türkiye sistemine bağlanabilirsiniz.

Binance Hesabı Aktif Etme

Binance kayıt aşamasını (yukarıda belirttiğimiz) şekilde tamamladıktan sonra Kayıt olduğunuz mailinize gelen aktivasyon mailindeki linke tıklamanız veyahut kodu girmeniz yeterlidir. Daha sonrasında hesabınızın Aktivasyonunu tamamlamış olacaktır.

Binance Kimlik Doğrulama

Bu işlemi gerçekleştirir iken Kimlik fotoğrafınızı kullandığınız cihazda hazırda bulundurmanızı öneririz.

Kimlik Doğrulamasına [Kullanıcı Merkezi] - [Kimlik]'ten erişebilir yahut direkt olarak buradan erişebilirsiniz. Binance hesabınızın prosedür limitini belirleyen sayfada sahip olunan teyit seviyenizi denetim edebilirsiniz. Limitinizi çoğaltmak için lütfen alakalı Kimlik Doğrulama seviyesini tamamlayın.

resim2.png

 

1. Binance hesabınıza giriş yapın ve [Kullanıcı Merkezi] - [Kimlik]'e tıklayın.

 

Yeni kullanıcılar için direkt olarak sayfada [Doğrula] opsiyonuna tıklayabilirsiniz .

resim3.png

 

2. Burada [Doğrulanmış], [Doğrulanmış Artı] ve [Kurumsal Doğrulama] ile bunların alakalı para yatırma ve çekme limitlerini görebilirsiniz. Sınırlar değişik ülkeler için değişir. [Konut Ülkesi/Bölgesi]'nin yanındaki butona tıklayarak ülkenizi değiştirebilirsiniz .

resim4.png

 

Bundan sonra, hesabınızı teyit etmek için [Şimdi Başlayın]' a tıklayın .

 

resim5.png

Şu anda yaşadığınız ülkeyi seçin. Lütfen ikamet ettiğiniz ülkenin hüviyet belgelerinizle ahenkli olmasından güvenilir olun.

resim6.png

Ardından, belli ülkeniz/bölgeniz için teyit gereksinimlerinin listesini fark edeceksiniz. [ Devam ]'a tıklayın .

resim7.png

Kişisel bilgilerinizi girin ve [Devam]'a tıklayın.

 

Lütfen girdiğiniz bütün bulguların hüviyet belgelerinizle tutarlı olmasından güvenilir olun . Onaylandıktan sonra değiştiremezsiniz.

resim8.png

Ardından, hüviyet belgelerinizin resimlerini yüklemeniz gerekecektir. Lütfen hüviyet cinsini ve belgelerinizin verildiği ülkeyi seçin. Çoğu kullanıcı bir pasaport, hüviyet belgesi yahut ehliyet ile doğrulamayı seçebilir. Lütfen ülkeniz için yayılan alakalı seçeneklere bakın.

resim9.png

Belgenizin fotoğraflarını yüklemek için talimatları izleyin. Fotoğraflarınız tam hüviyet belgesini alenen göstermelidir.

 

Örneğin hüviyet belgesi tüketiyorsanız, hüviyet kartınızın ön ve art yüzünün fotoğrafını çekmeniz gereklidir.

resim10.png

Belge fotoğraflarını yüklendiğinde sistem bir selfie isteyecektir. Bilgisayarınızdan sahip olunan bir fotoğrafı yüklemek için [Dosya Yükle]'ye tıklayın.

resim11.png

Bundan sonra sistem sizden yüz doğrulamayı tamamlamanızı isteyecektir. Bilgisayarınızda yüz doğrulamayı bitirmek için [Devam]'a tıklayın. Lütfen şapka, gözlük takmayın ve aydınlatmanın yeterli olmasından güvenilir olun.

resim12.png

İşlemi tamamladıktan sonra lütfen sabırla bekleyiniz. Binance, verilerinizi vaktinde gözden geçirecektir. Başvurunuz doğrulandıktan sonra size bir elektronik posta bildirimi göndereceğiz.

Lütfen esas bilgilerinizi girin ve 15 dakika içerisinde foto doğrulamasını tamamlayın. İşlem esnasında tarayıcınızı yenilemeyin.

Kimlik Doğrulama prosedürünü günde 10 defaya kadar tamamlamayı tecrübe edinebilirsiniz. Başvurunuz 24 saat içerisinde 10 kere reddedilirse, yineleme sınamak için lütfen 24 saat bekleyin.

Google Doğrulama (Authenticator) Kurulumu

Binance hesabınıza giriş yapın ve [Profil] simgesine dokunun. Daha sonrasında [Güvenlik] - [Binance/Google Authenticator] butonuna tıklayınız.

[Binance/Google Authenticator] öğesinin yanındaki tuşa basarak açın, sonrasında Google Authenticator Uygulamasını cihazınıza indirin. Uygulamayı daha evvela yüklediyseniz, devam etmek için [] simgesine dokunun.

Ardından ekranda 16 basamaklı bir yedekleme anahtarı fark edeceksiniz. Lütfen bu anahtarı bir kağıda yazın ve güvenilir bir yerde saklayın.Cihazınızı kaybetmeniz halinde, bu anahtar Google Authentication hesabınızı kurtarmanıza olanak tanıyacaktır.

[Kopyala] öğesine ve sonrasında [] simgesine dokunun ve kaydettiğiniz 16 haneli anahtarı yapıştırın. devam etmek için [] simgesine dokunun.

Google Authenticator Uygulamasını açınız ve [Bir kurulum anahtarı girin] butonuna dokunun. Binance hesabınızın bilgilerinizi ve 16 haneli kurulum anahtarını girin. [Ekle]öğesine dokunun. 6 basamaklı bir kod fark edeceksiniz.

Kurulum talebinizi yeni etkinleştirilen Google Authenticator dahi girmek üzere 2FA cihazlarınızla teyit etmek için Binance Uygulamasına geri dönün.

Google Authenticator'ı etkinleştirdikten sonra, hesabınıza giriş yapar iken, fon çekerken ve benzeri. kimliğinizi teyit etmek için teyit kodunu girmeniz gerekecektir.

Binance Hesap Silme

Binance hesap silme prosedürü yapılırken doğru adımlar izlenmelidir. Özellikle de eski yatırımcılar ve üyeler hesabı kapamak isteyebilirler. Binance hesap kapamak için ilk olarak şahıslar IP adresi ile birlikte üyelik girişi yapmalılar. Sonrasında dahi ayarlar kısmına giriş yapılır. Ayarlar kısmından hesap ayarları yer alır. Sistemdeki hesap ayarlarına giriş gerçekleştirdikten sonra disable your account bölümüne tıklanır. Bu adımların izlenmesi ile birlikte hesap basit bir şekilde dondurulur.

 

Binance, diğer borsalar ve coinler hakkında detaylı bilgiler için https://kripto101.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.