Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin Ne zaman Şehit Edildi?

Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin Ne zaman Şehit Edildi?

Bir ramazan gecesi silahlı saldırıya uğrayan ve şehit düşen Bingöl Belediyesi Başkanı Hikmet Tekin'i rahmetle anıyoruz.

A+A-

HİKMET TEKİN KİMDİR?

1950'de Bingöl ilinde dünyaya gelen Hikmet Tekin, ODTÜ'yü bitirdi.  1977 senesinde ki mahalli seçimlerde, yüzde 33 oy alan Tekin, MHP'den Bingöl Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığını kazandıktan sonra kendisine yönelik tehditler yoğunlaştı ve silahlı saldırılara uğradı.

İlk silahlı saldırıda Tekin'in evi otomatik silahlar ile tarandı, kendisi yara almazken 2. saldırıda (26 ekim 1978) ağır bir şekilde yaralandı.  Durum MHP Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş'e iletildi. Olaya müdahil olan Türkeş, Hikmet Tekin'i ambulans uçakla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne aldırdı. Tekin, bu saldırıdan tek böbreğini kaybederek kurtuldu.

 

KORUMA VERDİRİLMEDİ

Hastaneden taburcu olduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'ndan polis koruması ve silah ruhsatı talep etmesine rağmen, bu isteği dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş tarafından engellendi.

RAMAZANDA CAN VERDİ

Korumasız ve silahsız gezen Hikmet Tekin, Ramazan ayında yakınlarıyla birlikte Bingöl'ün Genç ilçesinde ikâmet eden ablasının evindeki iftar yemeğine katıldı. 12 Ağustos 1979 gecesi, Bingöl'e dönerken sol görüşlü teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Aracı çapraz ateşe alınan Hikmet Tekin'le birlikte annesi Hamdiye Tekin ve İngilizce öğretmeni kardeşi Ahmet Tekin şehit oldu. Hikmet Tekin ve yakınlarının naaşı, Bingöl'de toprağa verildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.