Binlerce Denizlili Bozdağ'da Kar keyfi Yaşadı

Binlerce Denizlili Bozdağ'da Kar keyfi Yaşadı

Binlerce Denizlili Bozdağ’da kar şenliği coşkusu yaşadı

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 6. Bozdağ Kar Şenliği coşku içerisinde geçti. Tavas ilçe sınırları içerisindeki 2420 metre rakımlı Bozdağ'da düzenlenen şenliğe, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Alkyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy ve DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinde Kardan Heykel Yarışması ile başlayan şenlikte kayak ve kızak yarışmaları gerçekleştirildi. Çay ve yöreye özgü tarhana çorbasının ikram edildiği etkinlikte mekanik tesisler ilk kez çalıştırılarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Denizlililer telesiyej ile Bozdağ’ın zirvesinden muhteşem manzarayı görme imkanı bulurken, amatör ve profesyonel kayakçılar da teleski ile tırmanışlarını gerçekleştirdi. 7’den 70’e binlerce Denizlilinin katıldığı Bozdağ Kar Şenliği’nde vatandaşlar karın ve şenliğin tadını çıkardı. Sucuk-ekmek ikramının yapıldığı etkinlikte profesyonel kayakçılarda birer gösteri gerçekleştirdi.

 

“Büyükşehirde büyüyen hizmetler”

 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, daveti kabul edip şenliğe gelen herkese teşekkür etti. Başkan Zolan, “Bozdağ gerçekten bugün geldiği nokta ile Türkiye’de diğer kayak merkezleri ile yarışabilir noktada.  Birçok kurumun işbirliği ile güzel bir kayak merkezi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Bu fikri ilk ortaya atandan, bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Birçok valilerimiz burayla ilgili hayaller kurdu, gayret gösterdi. Valilerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Özel İdare olarak burada başlangıç yapıldı, İl Genel Meclis üyelerine ve Başkanına teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalıştı. Burada teşekkürlerin en büyüğünü de bizlerin her zaman yanında olan, maddi manevi desteğini esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci Bey’e ediyorum” dedi. “Denizli, büyükşehir olacak, büyükşehirle birlikte hizmetler de büyüyecek” dediklerini hatırlatan Başkan Zolan, “Büyükşehirde büyüyen hizmetlerden birisi de bu kayak merkezidir. 30 Mart’ta devraldığımız Bozdağ Kayak Merkezi’nde işte 3 mekanik sistemi inşa ettik. Bugün ilk defa kullanıma sunuyoruz” diye konuştu.

 

Aralık 2015’de günü birlik tesisler hazır olacak

 

Bozdağ’da yapacak çok işleri olduğuna işaret eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Burada günü birlik sosyal tesisler yapacağız. Oturulup çay içebilecek, yemek yenecek alanlar yapacağız. Onu da iklim müsait olduğunda inşallah bu yaz yapacağız. Önümüzdeki 2015 Aralık’ta Bozdağ Kayak Merkezi ülkemizin hangi şehrinden gelirse gelsin tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazır hale gelecek. İnşallah her geçen yıl Bozdağ Kayak Merkezi hak ettiği yere ulaşacak. Uludağ gibi, Kartalkaya gibi artık Türkiye’nin gündeminde Denizli-Bozdağ olacak. Bozdağımız inşallah insanımıza güzellikler getirsin. Çocuklarımız artık kayak öğrensin. Bizler öğrenemedik inşallah gençlerimiz kayak sporu öğrensinler.” Bozdağ’ın kent turizmine büyük katıklar sağlamasını dileyen Başkan Zolan, “Başta Nikfer olmak üzere Tavasımıza, Denizlimize, ekonomimize inşallah çok olumlu katkılar yapsın istiyoruz. Derdimiz budur. İnşallah Denizli’nin yarını daha iyi olacak. Büyüyen Denizli, büyüyen yatırımlarla hak ettiği yere ulaşacak ve bunu hep beraber sağlayacağız. Birçok güzelliklerde bir araya gelmeyi diliyorum. Hepinize iyi eğlenceler, karın keyfini, güzelliğini, tadını çıkarın        “ diye konuştu.

 

Başkan Zolan, telesiyej ile zirveye çıktı

 

Konuşmaların ardından minik kayakçılar küçük bir gösteri yaptı. Zirveden kayarak gelip Başkan Zolan’a çiçek getiren minik kayakçılar protokol üyelerinden büyük alkış topladı. Daha sonra Başkan Zolan, eşi Berrin Zolan, Vali Kocatepe ve davetliler ilk kez kullanıma sunulan telesiyeje binerek Bozdağ’ın zirvesine çıktı. Binlerce metre yükseklikte muhteşem manzaranın tadını çıkaran Denizlililer Bozdağ’da kar şenliği coşkusu yaşadı. Şenlikte hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmayan Başkan Zolan, kayak ve kardan heykel yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerini verdi. Ayrıca Türkiye Snowboard Şampiyonu Melis Yetişen ile Dünya Kayak Şampiyonası’na katılacak sporcu Onurcan Kuru da gösteri yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.