Binlerce Kadını Bu Yöntemle Dolandırdılar

Binlerce Kadını Bu Yöntemle Dolandırdılar

"AVA İşyerim" isimli bir şirket tarafından dolandırılan kadınlar Esra Erol'un programına katılmışlardı. Denizli'de de dolandırılan kadınlar olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde AVA İşyerim' isimli bir şirket tarafından dolandırıldığını iddia eden kadınlar, Esra Erol'un programına katılmışlardı. İddialara Türkiye çapında 36 bin kadın dolandırıldı. Denizli'de de dolandırılan kadınların sayısının 25 olduğu ifade edildi.

Olay, mağdur kadınların Esra Erol'un sunduğu programa katılmaları ve dertlerini anlatmaları ile ortaya çıktı. Anlatılanlara göre sosyal medya sitelerinden paylaşım ile kadınlara yönelik ilanlar veren şahıslar iş vaadi ile binlerce kadını dolandırdılar.

Zincir Sistemiyle Dolandırıcılık

Alınan bilgilere göre şahıslar sosyal medyadan "ev hanımlarına iş imkanı" başlıklı ilanlar ile kadınlarını tuzaklarına çekiyorlar. 150 TL üyelik ücreti ile sisteme kayıt yapıyorlar. Ardından da zincir sistemi ile halkayı büyütüyorlar. Ama yapılan işlerden para dönüşü olmaması ile binlerce kadın soluğu emniyette aldı. 

Olay ile alakalı operasyon başlatan polis, 2 kişiyi yakaladı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.