Binlerce Metre Yüksekte Türk Bayrağı Dalgalandı

Binlerce Metre Yüksekte Türk Bayrağı Dalgalandı

Denizlili başarılı dağcı Gülcan Çeşmeli, Kırgızistan'ın 7 bin 134 metrelik yüksekliğe sahip olan Lenin Peak Dağı'na tırmanarak Türk Bayrağı açtı ve Zafer Bayramını erkenden kutladı.

A+A-

Denizlili dağcı Gülcan Çeşmeli, 6 Ağustos tarihinde başlamış olduğu zirve tırmanışını 23 Ağustos'ta bitirdi. Çeşmeli ile beraber arkadaşları Merve Tekin Yıldız ile Alper Bulut da zirve tırmanışında Çeşmeli’yi yalnız bırakmadı.

 

Lenin Peak Dağı'na tırmanması ile başarılarına bir başarı daha eklemiş olan Gülcan Çeşmeli, çok mutlu olduğunu ve zor bir tırmanışı başarılı bir şekilde tamamladığını, gelecek senelerde daha yüksek dağlara tırmanmayı amaçladığını, bu tırmanış için çok çalıştıklarını, en önemli şeyin bunu başaracağına inandığını ve sonundan da zafer elde ettiklerini ifade etti.

 

Tüm başarılarında ailesinin ve dostlarının desteğini hep arkasında hissettiğini dile getiren Çeşmeli, sponsora ihtiyacı olduğunu, bu tırmanışta çok zorluklar yaşadıklarını, 6 bin metreden sonra oksijenin yok denecek kadar az olduğu için nefes almakta güçlük çektiklerini, ayakkabılarını bile bağlamakta zorlandıklarını, şimdiki hedeflerinin 7 bin 495 metrelik İsmail Samani diye de bilinen Komünizma Dağı'na tırmanmak olduğunu dile getirdi.

İki Kadın Başardık

Gülcan Çeşmeli, Lenin Peak Dağı'nın zirvesinde kız arkadaşı birlikte açtıkları Atatürklü Türk Bayrağı  ve diğer fotoğrafların da olduğu bir paylaşımı sosyal medya hesabı facebooktan yaptı. Buradaki paylaşımında “Yola çıkarken tek hayalimiz 7134 de iki kadın omuz omuza fotoğraftı başardık ...çok mutluyuz.” İfadeleri dikkatleri çekti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.