Binlerce ülküdaşı mezarı başında Fırat'ını andı

Binlerce ülküdaşı mezarı başında Fırat'ını andı

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

A+A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde, 20 Şubat 2015'te çıkan olaylarda PKK'lılar tarafından bıçaklanarak şehit edilen, Edebiyat  Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve  Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, birinci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Kur'ân okunan ve dua edilen anmaya Çakıroğlu'nun anne ve babası, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir İl Başkanı Necat Karataş, diğer bazı partililer ve vatandaşlar katıldı.

EÜ  Edebiyat  Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grupla PKK yandaşı öğrenciler arasında uzun süredir devam eden gerginlik, Çakıroğlu'nun kalabalık bir grubun saldırısına uğramasıyla  neticelendi. Bacağından aldığı bıçak yarasıyla atardamarı kesilen Çakıroğluı uzun süre cankurtaran beklemiş, EÜ Hastanesi'ne götürülürken yolda şehit olmuştu.

Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınmış, cinayet sanığı olarak PKK üyesi olduğu ve Kandil'de eğitim aldığı tespit edilen Nurullah Semo tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, iki gruptan biri tutuklu 32 sanık hakkında iddianame hazırlamış, sanık Semo için "kasten adam öldürme, örgüt adına suç işleme, örgüt üyeliği ve yaralama" suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 31 sanık için "yaralama, mala zarar verme, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme" gibi suçlardan 5 ile 48 yıl arasında hapis cezaları talep etmişti.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.    Bornova ilçesindeki Pınarbaşı Mezarlığı'na akın eden vatandaşlar, ruhuna Fatiha okudu. Annesi  Özlem Erdem  ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

************************

Fırat'sız 1 yıl...

365 gün geçti... Çok olmadı aslanımızı yitireli...

 

Her gün kalplere işlendi, her geçen gün destanı daha da büyüdü.

 

Onu katlederek, yok etmek isteyenler Fırat Çakıroğlu isminin altında karanlıklara gömülüp kayboldular!

 

Yeni doğan bebeklere Fırat ismi verildi... Derslerde, sokaklarda, evlerde, ocaklarda Fırat anlatıldı  ve anlatılmaya da devam ediyor...

 

***

 

Derslerinde son derece başarılıydı, Ege Üniversitesi tarih bölümü birincisiydi.

 

Hain saldırı olmasaydı, akademisyen olup genç nesilleri yetiştiriyor olacaktı.

 

Boylu poslu aslan gibiydi... Ailesinin tek evladıydı... Derslerindeki başarısını, vatan aşkıyla taçlandırmış, Ege Üniversitesi’ndeki PKK mensuplarının korkulu rüyası olmuştu. Nereye gitse örgütün faaliyetlerini ortaya çıkarıyor. Var gücüyle mücadelesini veriyordu.

 

Okuldaki PKK’lıları temizleyebilmek için arkadaşlarıyla birlikte etkinlikler düzenlediler, hukuki yollara başvurdular, basın açıklamaları, yürüyüşler yaptılar, sosyal medyadan sayfalar oluşturup kitleyi bilinçlendirmek için çırpındılar.

 

Ancak harekete geçmesi gerekenler bir türlü harekete geçmedi, geçemedi.

 

Ankara’daki sıcak koltuklarından ahkam kesenler Fırat’ın 4 kez randevu talep etmesine rağmen onunla görüşmeyi reddettiler! Çünkü yapacakları çok daha önemli işler vardı!

 

Savcılar suç duyurularını görmezden geldi. Okul yönetimi önlem almadı, emniyet harekete geçmedi...

 

***

 

20 Şubat 2015...

 

O kara günde pusuya düşürdüler kardeşimizi, aslanımızı...

 

45 dakika ambulans bekledi... Şehadet şerbetini; Türk bayrağı yere düşmesin, üniversitesi bölücülerin eline geçmesin diye çırpındığı kampüste içti...

 

Bir türlü harekete geçmeyenler gözyaşları döktü, savcılık “olayı PKK yaptı” dedi...

 

Ege Üniversitesi’nde onlarca kişinin bulunduğu PKK yapılanmasından sadece saldırıyı gerçekleştiren kişi tutuklandı. Gerisi ortalıkta geziniyor. Katil zanlısının lehinde davaya katılan çok sayıda avukat ise olayı “adi suç” kapsamına aldırıp cezayı en aza indirmeye çalışıyorlar.

 

Teröristler dağdan indi diye düğünlerine katılanlar, altınlar takanlar, bir kez ailesini aramadılar Fırat’ın... Taziye mesajı bile göndermediler!

 

Gün boyu türlü rezilliklerin sergilendiği o şaşalı kanallar “karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası” diyerek 40 saniyelik haberle geçiştirdiler, bazıları ise görmezden geldi.

 

Olsun, onun adı temiz dillerde, güzel insanlarla, çok büyük yüreklerde büyüyor.

 

Üniversitede gününü gün edip, o bar benim bu bar benim gezip, mezun olduktan sonra da “herhangi bir işe girer çalışırım” demedi.

 

Hayatı bu kadar boş olamazdı, olmadı.

 

Okuldaki derslerinde sınıfının en iyisi oldu, Hocalarının gözdesiydi... Ailesinin gurur kaynağıydı.

 

Yetmedi, okuldaki PKK’lıları temizlemekte kararlıydı, çünkü görevlerini yapması gerekenler sessizdi. Her gün önünden geçtiği kantinde, fakültede “Serok Apo” sloganlarına müsaade edemezdi, etmedi.

 

Yetmedi, okuldan arta kalan zamanında genç nesilleri eğitmek için Ülkü Ocakları’na gitti, eğitimler verdi, kitaplar önerdi, okuttu.

 

Ülkücü şehitlerin fotoğraflarının olduğu duvarın önüne gelip şunları söyledi: “Bir gün benim de fotoğrafımı bu duvara asarlar mı acaba?”

 

Sadece o duvara asılmadı fotoğrafı, asırlar boyu unutulmayacak şekilde kalplere kazındı...

 

Mekanın cennet olsun can kardeşim…

 

Sonsuzluğa yürürken şehit ruhlar,

Bayrak daha bir gür dalgalanıyor semada,

Bir ölüyor, bin diriliyor vatan sevdalıları…

İsimleri belli; Fırat, Hasan, Cengiz, Hüseyin…

Batuhan Çolak / Yazdı...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.