Bir Anda 65 Kilo Verince Ameliyatlık Oldu

Bir Anda 65 Kilo Verince Ameliyatlık Oldu

Hızlıca 65 kilo veren ve yüzü ile boynunda sarkmalar meydana gelen 35 yaşındaki hasta, Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek’in yaptığı yüz ve boyun germe operasyonuyla kurtuldu.

A+A-

Daha evvel tüp mide operasyonundan geçen ve hızlıca 65 kilo verdiğinden yüzü, boynu ve vücudunda sarkmalar oluşan hasta 35 yaşında ki Nurgül Güldal’ın, bu sarkmalardan kurtulmak amacıyla Polikliniğe başvurduğunu belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, başarılı bir yüz ve boyun germe operasyonuyla bu sarkmaları düzelttiklerini ifade etti.


 

Zeybek: Hastada çenenin hiç belirgin olmadığını ve kendisinin ‘ben çenemi görmek istiyorum’ talebiyle kendilerine başvurduğunu, kendilerinin de yaptıkları operasyonla kulak önünden ve arkasını dolaşıp gıdı ve boyunda ki sarkmanın kulak arkasında toparladıklarını, oradaki deri fazlasının da kulak önüne toparlandığını, yüz germe operasyonlarında aynı seansta  birden çok operasyonun yapıldığını, ameliyat süresinin  2-4 saat sürdüğünü, ameliyattan sonra ertesi gün deri altındaki kanın dışarı boşaltılarak drenlerin alındığını, 1 hafta boyunca antibiyotik ve gerekirse ağrı kesicinin kullanılabildiğini, hastaların, 1-2 gün hastanede yattıktan sonra taburcu olabildiğini, dile getirdi.

Doktor İçin Zor, Hasta İçin Kolay

Zeybek,  her hastanın aynı biçimde yaşlanmadığını, yüzün dinamiklerinin değişmesinde pek çok önemli sebebin olduğunu, hastaların yer çekimine ve yüzün izin vermiş olduğu doğrultudaki vektörleri çizerek ona göre yüzü yukarı ve dışa doğru kaldırdıklarını, sonuç olarak yüz germe operasyonunun cerrah için zor ve uğraştırıcı, hasta içinse kolay ve hastanın moralini, kendine güvenini çok artıran bir operasyon olduğunu, iyi eller altında gayet güvenli, hızlı iyileşen, izi hemen hemen kalmayan bir operasyon olduğu için hastaların mini yüz germeden, tam yüz ve boyun germeye kadar uzanan bir perspektif aralığında istedikleri ameliyatı olabildiklerini belirtti.

 

Cildinde meydana gelen sarkmalardan kurtulduğu için mutluluğunu belirten hasta Nurgül Güldal ise ameliyat sonrasında yüzünde ödem, şişlik, morluk ve gerginlik gibi bir durumun olmadığını, yüzüyle boynunun yumuşacık olduğunu ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.