Bir Annenin Feryadı, Duyun Lütfen!

Bir Annenin Feryadı, Duyun Lütfen!

Nuray bebek 2.5 yaşında ve SEREBRAL PALSİ hastası. Bu hastalıkla mücadele edebilmek için desteğe ve yardıma ihtiyacı var.

A+A-

Nuray Karahan 2.5 yaşında. Çivril’in Yalınlı Köyünde yaşamak için mücadele ediyor. Çivril’e 18 km mesafede olan Yalınlı köyünde yaşamla mücadele eden Nuray bebek Serebral Parsi adı verilen bir tür kas hastalığı ile yaşama tutunmaya çalışıyor.

Anne Ebru Karahan imkansızlıklar içinde yavrusunun hayata tutunabilmesi için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Anne Ebru da Epilepsi hastası. Kendi derdini unutup yavrusu için çırpınıyor. Baba Günay Karahan ise köyde çobanlık yapıyor. İmkansızlık ve çaresizlik genç babanın belini şimdiden bükmüş. En büyük destekçileri Nuray bebeğin dedesi ve anneannesi. Ama onların da imakanları çok kısıtlı.

Nuray Bebeğe Yardım için

Nuray Bebeğin hayatının bir nebze kolaylaştırıp katkı sağlamak için Baba Günay Karahan’a ulaşabilir, yardım edebilirsiniz.

Günay KARAHAN  Tel: 0506 527 19 80

n-bebek4.jpg

Nuray Bebek Yardımlarınızı Bekliyor

Nuray bebeğin zorlu hastalık ile mücadelesi ile doğduğundan birkaç ay sonra başlıyor. Doğduktan sonra 45 gün kuvözde yaşam mücadelesi veren Nuray bebek, daha sonra 3 kere beyin kanaması geçiriyor ve uzun süren bir tedavi sürecinden sonra tedavisine evde devam edilmesi için hastaneden ayrılıyor. Ama bu süreç daha zor ve daha pahalı oluyor. Doktorların verdiği raporla fizik tedavi görmesi gerekiyor.

Aile her ay Denizli’ye gelip kontrolleri yaptırmak zorunda, Haftada bir gün fizik tedavi için Çivril’de bulunan Rehabitilasyon merkezine gidip gelmeleri gerekiyor.

e1274e89-89e3-4c9f-9666-f04df620da94.jpg

Anne Ebru Karahan’a Kulak Verin!..

Anne Ebru Karahan bu süreci şöyle anlatıyor. ‘’Ben yavrum için her şeyi yaparım, ama kendimde epilepsi hastasıyım. Eşim köyümüzde çobanlık yapıyor, Nuray’ı her ay kontrol için Denizli’ye götürmemiz gerekiyor, haftada bir de Çivril’e Fizik Tedavisi için götürmem gerekiyor. Eğer bu tedavi olmazsa kasları işlevini iyice yitiriyor, dokunduğumuzda büyük acı hissediyor. Arabamız olamadığından, kontrol ve tedavi saatleri köyümüzün ulaşım araçlarının saatlerine uymadığı için her seferinde araba kiralamak durumunda kalıyoruz.

Nuray yutma zorluğu çektiği için özel mamayla beslenmek zorunda ve bu mamaları temin etmek için uğraşıyoruz. Bütün bunlar bize çok ağır geliyor. Allah razı olsun bu güne kadar kayınpederim ve kayın validem çok yardımcı oldular. Ama artık yetemiyoruz. Tek isteğim nurayın tam beslenip kilo alarak kaslarını geliştirmesi.

En azından yürüyüp, kendini ifade edecek kadar konuşabilmesi. Nuray şimdi oturamıyor,başını tutamıyor, yutamıyor ve yürüyemiyor. Azda olsa bunları başarırsa çok mutlu olacağım. İsteğim bize yardım severlerin destek çıkılması, bu tedavinin haftada bir gün değil de biraz daha fazla yapılıp kaslarının gelişmesi için uygun imkanının sağlanması.’’

Nuray Bebeğe Yardım için

Nuray Bebeğin hayatının bir nebze kolaylaştırıp katkı sağlamak için Baba Günay Karahan’a ulaşabilir, yardım edebilirsiniz.

Günay KARAHAN  Tel: 0506 527 19 80

n-bebek-2.jpg

 

Akis Haber Olarak Nuray Bebeğe Nasıl Ulaştık?

Denizli’de Denizli Yönetim adıyla profosyonel olarak apartman ve site yönetiliciliği yapan İnşaat Mühendisi Nuray Pakatçının sosyal medya platformu üzerinden 14 Ağustos 2019 tarihinde kurduğu ‘Nuraylar’’ grubuna kızının adı olan nuray ile birkaç ay önce katılan Ebru Karahan, Nuray Pakatçı’ya ulaşıp derdini anlatmasıyla başlayan bir süreç.

Nuraylar grubunu kuran ve burada çeşitli güzel aktiviteler gerçekleştiren Nuray Pakatçı, Ebru hanımı dinler ve kendisini ziyarete geleceğine söz verir. Aileyi ziyarete gitme kararından sonra Akis Haber Genel Yayın Yönetmeni S.Özlem Öztürk’le irtibata geçer. Karahan ailesini hafta sonu ziyarete giderek dertlerine ortak olurlar. Nuray bebeği görüp ailenin sıkıntıları dinlenerek, siz okuyucularımızla paylaşmak süreci böyle oluşur.

n-bebek6.jpg

Şimdi Sizlerden Yardım Beklemektedirler

Nuray bebek sizlerin yardımlarını bekliyor. Ona Hayatı bir nebzede olsa kolay kılarsak ne mutlu bizlere. Şimdi sizlerde sıra. Yardımları için tüm Akis Haber okuyucularımıza teşekkür eder. Çevremizdeki yaşama mücadelesi veren bebeğimize duyarsız kalmamanızı temenni ederiz.

Nuray Bebeğe Yardım için

Nuray Bebeğin hayatının bir nebze kolaylaştırıp katkı sağlamak için Baba Günay Karahan’a ulaşabilir, yardım edebilirsiniz.

Günay KARAHAN  Tel: 0506 527 19 80

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Serebral palsi (SP) kas hareketini ve koordinasyonunu etkileyen bir grup bozukluğu ifade eder. Çoğu durumda, görme, işitme ve duyum da etkilenir.

Belirti ve semptomlar bebeklik döneminde veya okul öncesi yıllarda görülür. Genel olarak, serebral palsi, anormal reflekslerle, uzuvların ve gövdenin gevşekliği veya sertliği, anormal duruş, istem dışı hareketler, dengesiz yürüme veya bunların bir kombinasyonu ile ilişkili bozulmuş hareketlere neden olur.

Serebral palsili kişilerde yutma sorunları ve genellikle gözlerin aynı nesneye odaklanmadığı göz kası dengesizliği olabilir. Serebral palsili kişilerde kas sertliği nedeniyle vücutlarındaki çeşitli eklemlerde hareket açıklığının azalması görülebilir.

n-bebek-5-001.jpgn-bebek-kap-2.jpgn-bebek1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.