Bir Döneme Damgasını Vurmuştu

Bir Döneme Damgasını Vurmuştu

Yeni teknolojiler ve akıllı telefonlar ile beraber bir zamanlar efsane olan ama değerini yitiren bazı uygulamaların piyasadan silindiğine şahit oluyoruz. Bunlardan birisi de bazılarının bilmediği bazıları için önemli anılar barındıran bir mesajlaşma progr

A+A-

İnternet üstünden mesajlaşma ve sohbet (chat) programlarının atası, en eskisi olan Yahoo Messenger, hizmete başlamasından 20 sene sonra kapandı.

Bundan 20 sene evvel önce internetin  nasıl bir şey olduğunu, bilmeyenler, görmeyenler için kısaca anlatmak gerekirse arama motoru seçenekleri arasında AltaVista ve Yahoo'nun zirvede olduğu zamanlardı. Günümüzün en meşhur arama motoru Google ise 1998'de yeni kuruldu.

Yahoo ise internet araması ile beraber, web sitesi endeksi ile kategorilere göre gezinti sağlayan, güncel haberler, hava durumu, borsa bilgileri gibi özellikleri olan, e-posta hizmeti sağlayan ve mesajlaşma için Yahoo Messenger'ı sunmuş olan dev bir internet şirketi idi.

Yenik Düştü

İşte o meşhur iletişim yazılımı bilhassa ABD'de çok yaygındı. Hemen hemen Herkesin bir Yahoo ID'si (kullanıcı adı) vardı. 2009’da 122,6 milyon kullanıcıya ulaşmış olan sistem, daha sonra Microsoft Comic Chat, Mirabilis ICQ, MSN Messenger gibi yazılımlar ve IRC platformu üstünden sohbetin yaygınlaşması ile popülerliğini kaybetti.

Yahoo ID'leri bundan sonra Squirrel'e aktarılıyor. Davet ile katılınan Squirrel, iOS ve Android üstünde çalışacak. Aile, arkadaş ve iş grupları ile mesaj, fotoğraf, link ve diğer medya gibi içerikler paylaşılabilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.