Bir Hamle Pek Çok Hayat Kurtarabilir

Bir Hamle Pek Çok Hayat Kurtarabilir

Daha evvelden kalp rahatsızlığı olan ve epilepsi nöbeti sonucunda beyin kanaması geçirip yoğun bakımda 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmiş olan Uğur Büyükçakır’ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

A+A-

28 Ekim’de epilepsi nöbeti geçirip fenalaşmış olan Uğur Büyükçakır Denizli Devlet Hastanesi Acil Servise yatırıldı. Gerçekleştirilen tahlil ve tetkiklerin sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen hasta Nöroloji Yoğun Bakıma kaldırıldı. Yoğun bakımda 3 gün süresince yapılmış olan bütün müdahalelere rağmen Uğur Büyükçakır’ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile yapılmış olan görüşmelerin sonucunda 48 yaşındaki Büyükçakır’ın organları bağışlandı.

 

İzmir ilinden gelmiş olan ekipler aynı anda 2 böbreği ve karaciğeri aldılar. Alınmış olan organlardan böbrekler İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer de yine İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi.

Minnettarız

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Uğur Büyükçakır’ın ailesine baş sağlığı dileyip, organ bekleyen hastalar için minnettarlığını dile getirdiler. Yetkililer;  her daim söyledikleri gibi organ naklinin ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabildiğini, ülkede de organ bekleyen binlerce hastanın olduğunu, Büyükçakır ailesinin en acı günlerinde organ bağışında bulunulup organ bekleyen hastalara umut olduklarını, kendilerine sonsuz teşekkür ettiklerini, ve bir defa daha herkesi organ bağışında bulunmaya davet ettiklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.