Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir Projesi Tamamlandı

Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir Projesi Tamamlandı

Proje koordinatörü Sayın Harun YILDIRIM öncülüğünde bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan “Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir Projesi” 7 Ağustos 2021 itibari ile tamamlandı.

A+A-

Daha önceleri malumunuz olduğu üzere, sadece şehitlerin kısaca biyografilerinin yer aldığı onlarca “Şehit Albümü” görmüşlüğünüz olmuştur. Fakat bu proje sahasında bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Neden mi? Hikayeleri yazılan tüm şehitlerimizin öyküleri yakınlarının verdiği gerçek bilgilerden yola çıkılarak hazırlanmış ve yüreklere dokunan hatıralar, yaşanmışlıklar ortaya çıkmıştır. İlk etapta koordinatör Sayın Harun Yıldırım tarafından kısa sürede bir Yönetim (Seçki) kurulu oluşturularak projenin daha disiplinli ve çekirdek bir kadro tarafından yürütülmesi amaçlanmıştır.

“Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir Projesi Yönetim (Seçki) Kurulu Üyeleri:

1- Harun YILDIRIM (Proje koordinatörü -Şair/yazar)

2- Faruk ANBARCIOĞLU (22. Dönem Bursa Milletvekili – Şair/yazar)

3- Safiye SAMYELİ (Program sunucusu – Şair/yazar- Kitap son okuma)

4- Talip KAZGI (Radyo Programcısı -Şair/yazar- Kitap Editörü)

5- Kenan AĞIRMAN (Şair/yazar)

Çalışma kurulu oluşumundan sonra sosyal medya, radyo, televizyon gibi kanallarla bu proje hakkında sürekli yayınlar yapılarak bu projeye katılım için ayrım yapılmaksızın herkese çağrı yapılmıştır. Gelen eserler zaman içersin de satır satır seçki kurulu tarafından incelenmiş olup yayımlanmaya değer eserler uzun editlemeler sonrasında son hali ile kitapta ki yerini almıştır.

Şehitlerimizle ilgili bir “farkındalık” oluşturmak amaçlı yazılan bu eserde, şehit ailelerinden “muvafakatname” alınmış ve onların izni ile bu hikayeler yayımlanmıştır. Çalışma grubu gecesini gündüzüne katarak, aylar süren ve geceler boyu da zaman harcanan bu değerli eser için yazarlardan herhangi bir katılım ücreti almadığı gibi, eserin satışından elde edilecek gelirlerden de bir kuruş dahi kişisel fayda temin edilmemekte. Kitapların satışlarından elde edilecek gelirler tamamen Şehit Aileleri Derneği veya Mehmetçik Vakfı‘na bağışlanacaktır.

Kitaba ulaşım adresi ilerleyen zamanlarda sosyal medya üzerinden duyurulacaktır. Kitabın oluşturulması süresince sponsor olan Sayın Ebru ELMASKESER, Murat MERAL, Ali OLCAY, Beytullah OLCAY, Faruk ANBARCIOĞLU, Harun YILDIRIM ve Ziya KILIÇ’a Hediye edilen,

Hediyelerden Kuran’ı Kerim’leri temini konusunda yardımcı olan Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali KOÇ ve Bayrak ve havlu temini konusunda Bursa Büyük şehir Belediye başkanlığı ve Bursa Osman Gazi Belediyesi, Şehit aileleri için özel hediyeler hazırlayan Isparta Belediye Başkanımızın eşi Şadiye BAŞDEĞİRMEN Hanımefendi’ye, Belceğiz köyünden katkı sağlayan değerli sponsorlarımıza, perde gerisinde bu projeye bir şekilde katkı sağlayan, hizmet eden tüm isimsiz kahramanlara çok çok teşekkür ediyoruz. 53 şair/yazarın katıldığı ve 64 şehit öyküsünün yer aldığı bu değerli eseri, halkımızın takdirine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 7-8 Ağustos 2021 tarihi itibarı ile kitabımızın tanıtım galası Isparta Şarkikaraağaç ilçesi Belceğiz Köyü’nde, halkın ve protokolün yoğun katılımı ile icra edilmiş olup, programa eserdeki şehitlerin hikayelerini yazan şair/yazarlar, aşıklar ve ünlü müzisyenimiz Gazi Gururbey’de katılmıştır. Başta sayın Muhtarımız İbrahim BÖCEK olmak üzere, yörük kültüründen gelen Belceğiz Köyü halkının misafirperver davranışından dolayı onlara da ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Bu eser 53 yazarın isim yapmak için, ya da üç beş kuruş kazanmak için yazdığı sıradan bir eser değildir. Bu eser, bizler için canlarını veren yiğitlerin, yarım kalan hikayelerini genç nesillere aktarmak, onlara şehitlerinin yarım kalan hikayelerinden yola çıkarak vatansever bir nesil olması gayesi ile kaleme alınmıştır. Bu eser şehitlerin anlatıldığı bir eserdir. Bu eser kimimizin evladının, kimimizin eşi ya da babasının, kimimizin abisinin ya da amcasının kahramanlık öykülerini anlatan bir eserdir. Bu eser hepimizin esedir.

Tüm Halkımıza hayırlı olması dileğiyle, Saygı ve sevgilerimizi sunarız

UNUTMAYINIZ! “ŞEHİTLER VURULUNCA DEĞİL, UNUTULUNCA ÖLÜRLER”

BİR ŞEHİT BİR ÖYKÜ BİR ŞİİR YÖNETİM (SEÇKİ) KURULU Adına

Talip KAZGI

“Bir Şehit Bir Öykü Bir şiir Yönetim (Seçki) Kurulu Üyesi- Editör ”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum