Bitcoin ve Kripto Paralarda Değer Kaybı Sürebilir

Bitcoin ve Kripto Paralarda Değer Kaybı Sürebilir

Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP) ve Holochain gibi binin üzerinde kripto para biriminin oluşturduğu kripto para piyasası 2017 yılında yakaladığı sükse ile tüm dünyanın ilgisini çekmişti.

A+A-

Buna karşın 2018 yılında değerinin yarıdan fazlasını kaybeden kripto paralar, 2019 yılında ise bu trendi tersine çevirmeye çalışıyor. Bu bağlamda 2019 yılında yüzde 100’ün üzerinde artış sağlayan Bitcoin, yatırımcılarına umut verse de kripto para birimi son haftada yüzde 10’un üzerinde değer kaybı yaşadı.

Bitcoin fiyatı 2019 yılı başlarında 3.500 dolar seviyesine dek gerilemişti.

Bitcoin’de SEC Ümitleri

Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler regülatörünün komisyoncusu Hester Peirce, Winklevoss ikizlerinin döviz alım satım fonu (ETF) başvurusunun reddedilmemesi gerektiğine inanıyor. Eş komisyon üyelerinden ETF alanında yeniliğe açık olmalarını istedi çünkü geçtiğinde Bitcoin ETF'nin büyük oyuncular tarafından yatırımı artırması muhtemel.

Bitcoin haber sitesinde belirtildiği üzere Facebook, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen istikrarlı kokusuyla ilgili görüşmelerde bulunuyor. Regülatör madeni parayı daha iyi anlamaya istekli.

Düşük seviyelerden gelen ralli, tüccarlar arasında duyarlılık yarattıysa da, birçok şüpheci kaldı. Girişim kapitalisti Jason Calacanis, Bitcoin'in yerini alacak ve yeni bir teknoloji ile değiştirileceğine inanıyor. Benzer hatlarda, araştırma firması Gartner, işletmeler tarafından kullanılan mevcut blok zinciri teknolojisinin önümüzdeki 18 ay içinde değiştirilmesi gerekebileceğine inanıyor.

Bloomberg: Bitcoin’de Düşüş Sürebilir

Tüm bu gelişmelere istinaden, Bloomberg’de yer alan haber, Bitcoin’deki fiyat düşüşünün sürebileceğini öne sürüyor.

Haberde Bitcoin’de indikatörlerin ayıların yanına çekildiği ve Bitcoin’de indikatörlerin daha fazla değer kaybı yaşanacağına işaret ettiği belirtiliyor.

Ripple fiyatı da Bitcoin fiyatındaki düşüşten etkilenirken, kripto para biriminin haftalık bazdaki değer kaybı ise yüzde 10 seviyelerine yükselmiş oldu.

Kripto para piyasasının toplam hacmi son gelişmeler dahilinde 250 milyar dolara dek çekilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.