Bitcoin’de Yükseliş Ne Zaman Başlayacak?

Bitcoin’de Yükseliş Ne Zaman Başlayacak?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Bitcoin güncel fiyat durumu ve analistlerin beklentileri üzerine bir yazı kaleme aldı.

A+A-

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Bitcoin güncel fiyat durumu ve analistlerin beklentileri üzerine bir yazı kaleme aldı.

Bitcoin Güncel Fiyatı

Öncelikle TerraUSD (UST) stablecoin’inin dolar sabitini kaybetmesi ve ardından piyasaya önü alınamaz bir şekilde LUNA sürülmesinden sonra hem Bitcoin hem altcoin’ler büyük değerleri kayıpları yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin 39.000 dolarlık fiyat seviyelerinden 24.500 dolara kadar geriledi. Her ne kadar şu an için dip seviye 24.500 dolar olarak görülse de aslında tüm piyasayı etkileyen olay sonrasında yaşanan kayıplar tam anlamı ile telafi edilebilmiş değil.

Özellikle son günlerde Bitcoin’in 29.000 dolar ile 30.000 dolar aralığında sıkışmış olması ya çok hızlı bir yükseliş ya da daha sert bir düşüş gelebileceği yorumlarının yapılmasına sebep oluyor. Analistlere göre eğer BTC 29.000 dolar desteğini sert bir şekilde aşağı yönlü kırarsa 24.500 dolar yeniden test edilebilir. Bunun yanında eğer 30.000 dolarlık direnç hacimli bir şekilde kırılırsa BTC’de ilk olarak 35.000 dolar test edilebilir.

Bunlara ek olarak pek çok analistin açıklamasına göre şu anda piyasada ciddi bir hacim eksikliği var ve belirsiz sinyallerin alınmasının arkasındaki en büyük etkenlerden biri de bu olabilir. Dolayısıyla hacmin artması ile birlikte Bitcoin ve altcoin’lerde daha net hamleler görülebileceği düşünülüyor.

Bitcoin, ABD Borsası İle Mi Hareket Edecek?

Bitcoin’in son zamanlarda hisse senetleri ile birlikte hareket ettiği sıkça yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi kripto para analisti ve yatırımcısı Kevin Svenson da Bitcoin’in (BTC) ABD borsasıyla birlikte yükseliş hazırlığında olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Kevin Svenson konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, lider kripto paranın son zamanlarda S&P 500 ile yaklaşık yüzde 90 gibi yüksek bir oranda korelasyon gösterdiğini belirtti. Svenson’ın açıklamalarına göre S&P 500 göstergesinde sinyaller artık yükselişi gösteriyor ve bu sebeple Bitcoin’de de yakın vadede artık yükselişler görebiliriz. 

Yine de yatırımcılar piyasanın hala bir belirsizlik içinde olduğunu unutmamalı ve hamlelerini bu durumu göz önünde bulundurarak yapmalı. Çünkü bazı analistler hala piyasada daha derin bir düşüş geleceğini ve ancak ondan sonra yükselişlerin başlayacağını ifade ediyor. 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.