Bol Bol Balık ve Sağlık

Bol Bol Balık ve Sağlık

Bilindiği üzere denizlerde avlanma sezonu eylül ayı ile beraber başladı. Gelen bilgilere göre Ege’de balıkçılar bol balık ile döndüler. Fiyatlarda düştü.

A+A-

Son günlerde ortaya çıkmış olan şarbon vakaları vatandaşı balık etine yöneltti. Eylül ayı ile beraber başlamış olan avlanma sezonunun bereketli geçmesi ile beraber bol bol balığın tezgahlara düşmesi ile balık fiyatlarını da düşürdü. Balık esnafı, vatandaşı tümüyle doğal olan ve çok sağlıklı olan balık tüketmeye çağırdılar. Yavaş yavaş yemeklerde kırmızı etle yapılıyor olan yemeklerin yerine mevsim balıklarından olan sardalye, palamut ve istavrit gibi balıklar almaya başladı.

Bir Eylül tarihi ile başlamış olan av sezonu ile beraber balık tezgahlarındaki çeşitliliğinin de arttığı ifade edildi. Yaşanan son şarbon vakalarının ardınan balıkta meydana gelmiş olan bu fazlalık, hem balıkçıları hem de halkı sevindirdi. Balık fiyatlarının da düşmesi ile beraber balık alımında patlamanın yaşandığı öğrenildi.

Balıkçılar Halka Seslendi

Balıkçılar, herkesin balık yemesini, balığın denizin temiz sularından çıkan sağlık deposu olduğunu, dışarıda kimyasal gübrelerin olduğunu ve o gübre ile beslenen hayvan yerine denizden çıkmış olan taptaze ve temiz balığı yemeyi herkese tavsiye ettiklerini, av sonucunda bol bol çıkarılan balığın fiyatları da düşürdüğünü, tezgahların dolduğunu, bereketli ayların vatandaşları beklediğini ve herkesin ailecek balık yemesi gerektiğini dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.