BOYACI,PARTİLERDEN SON KULİSLERİ YAZDI

BOYACI,PARTİLERDEN SON KULİSLERİ YAZDI

Yeni yılla birlikte Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart yerel seçimleri için açıkladığı takvim resmi olarak başladı.

A+A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı Yeni Olay Gazetesinde Denizli'deki son aday  kulislerini yazdı...

Siyasi partilerde aday belirleme süreçlerini büyük ölçüde şekillendirdi. CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak yağmayacağı kesinleşirken Cumhur İttifakı’nda da Ak Parti ve MHP’nin iller bazında ittifak yapacağı ve ayrı ayrı seçime girecekleri iller de belirlendi. İki parti arasında ilçeler düzeyinde adayların belirlenmesi ve yapılacak iş birliği noktasında görüşmeler oluşturulan komisyonlar tarafından yürütülüyor.

PARTİLERDEN SON KULİSLER

BÜYÜKŞEHİR'DE ZOLAN AÇIKLANIYOR

Cumhur İttifakı’nın Denizli’de yapacağı iş birliği de birkaç ilçe dışında büyük ölçüde belirlendi. İki parti Denizli’de ittifak yapacak. Büyükşehir’de Cumhur İttifakı’nın adayının Osman Zolan olması kesin gibi. Kulislerde yaptığım görüşmelerden edindiğim bilgilere göre 7 Ocak Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak aday tanıtım toplantısında Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da açıklanacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Zolan’ın adaylığını duyuracak. Denizli, 7 Ocak’ta açıklanacak iller arasında yer almazsa Zolan’ın adaylığı 15 Ocak’ta yapılacak tanıtım toplantısında duyurulacak.

İLÇELERE GELİNCE...

Merkezefendi’de en güçlü aday olarak Ekrem Başer ismi öne çıkıyor. Bir süredir adaylık için ikna edilmeye çalışılan Başer’in yapılan görüşmeler sonucu, teşkilatın da önerisiyle masada isminin ilk sırada olduğu değerlendiriliyor. Kamuoyunun Cumhur İttifakı cephesinde en fazla merak ettiği yer olan Pamukkale ilçesinde ise Belediye Başkanı Avni Örki’nin yeniden aday gösterilmesi düşük bir olasılık olarak görülüyor. Merkezefendi’nin eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun Pamukkale’ye çekileceği kulislerde konuşulsa da İl Başkanı Yücel Güngör’ün ya da Birtan Şahan’ın ismi de Pamukkale için geçiyor. İl Başkanı Yücel Güngör’ün Merkezefendi’de aday olarak gösterilmesi de sürpriz olmaz. Pamukkale’nin MHP’ye bırakılması ise gündemde değil.

SERİNHİSAR VE BOZKURT MHP’YE BIRAKILABİLİR

Cumhur İttifakı’nda 2019 seçimlerinde bilindiği gibi MHP Buldan ve Çal ilçelerinde, diğer ilçelerde Ak Partili adaylarla girmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’ye verilecek ilçe sayısının 3 ya da 4’e çıkması bekleniyor. Buldan ve Çal’da yerel seçimlerde MHP’li başkanlar yola devam ederken, Serinhisar ve Bozkurt’ta MHP’ye bırakılabilir. Babadağ’da ise AK Partili bir isim aday olacak.

PARTİLERDEN SON KULİSLER

7 İLÇEDE AYNI İSİMLERLE DEVAM

Ak Partili belediye başkanlarının görev yaptığı ilçeleri değerlendirirsek Tavas’ta Hüseyin İnamlık, Sarayköy’de Ahmet Necati Özbaş, Çameli’de Cengiz Arslan, Güney’de Halil Ayhan, Acıpayam’da Hulusi Şevkan, Beyağaç’ta üçüncü dönemi tamamlamasına rağmen Mustafa Akçay’ın, Bekilli’de Mustafa Çoban’ın yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Çivril, Baklan ve Kale ilçelerinde ise seçimlere Ak Partili isimlerle girileceği, ancak yeni adaylarla yola çıkılacağı görüşü hakim.

CHP’DE DOĞAN’A BÜYÜKŞEHİR ISRARI SÜRÜYOR

Denizli’de 4 ilçede başkan adaylarını açıklayan CHP’de ise en önemli gündem Büyükşehir adayının kim olacağı. Resmi olarak aday adaylıklarını Uğur Tatar ve Özgür Savaş Bayar açıklarken, parti kurmayları Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın Büyükşehir adayı olması için ikna turlarına devam ediyor. Merkezefendi’den aday adaylığı başvurusunu yapan ve bir dönem daha hizmet etmek istediğini belirten Doğan, bugün yine Ankara’ya gitti. Doğan, PM Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yanı sıra parti kurmayları ile görüşecek, bugün yapılacak Parti Meclisi’ni yakından takip edecek. Doğan’ın Büyükşehir için ikna edilmesi halinde Merkezefendi için İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ın isminin gündemde olduğu da parti kulislerinde konuşuluyor. Parti Meclisinde Denizli’den bazı ilçe adaylarının da görüşülüp açıklanması bekleniyor. Büyükşehir adaylığı için Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir ve PAÜ eski Rektörü Hasan Kazdağlı’nın da adı geçiyor.

İYİ PARTİ’DE KİM ADAY OLACAK?

Yerel seçimlere kendi adıyla girme kararı alan İyi Parti’de ise Pamukkale aday olarak Türkay Berberoğlu açıklandı. Partide en çok merak edilen ise Merkezefendi ve Büyükşehir adaylarının kimler olacağı. Merkezefendi’de 4,5 yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fatih Coşkun’un adı ilk sırada bulunuyor. Büyükşehir için kulislerde Denizli Milletvekili Yasin Öztürk konuşuluyor. 

https://denizliyeniolay.com/kose-yazilari/osman-nuri-boyaci/partilerden-son-kulisler

Osman Nuri Boyacı / Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ( Denizli Yeni Olay Gazetesi )

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.