Bozdağ'da Kar Şenliği Coşkusu Yaşanacak

Bozdağ'da Kar Şenliği Coşkusu Yaşanacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl düzenleyeceği Bozdağ Kar Şenliği'ne tüm vatandaşları davet etti.

A+A-

Kardan heykel, kayak ve kızak yarışmalarının yapılacağı şenlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara sucuk-ekmek ikramı olacak. Nikfer Mahallesi'nden Bozdağ'a ücretsiz servislerin kaldırılacağı festivalde, mekanik tesisler de açılacak.

Pamukkale'den sonra Denizli'nin ikinci beyaz cenneti olma yolunda hızla ilerleyen 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da altıncı kez kar şenliği düzenlenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilecek Bozdağ Kar Şenliği 8 Şubat'ta yapılacak. Sabah saat 09.00'da başlayacak Bozdağ Kar Şenliği için tüm hazırlıkları tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kar şenliği coşkusunu doyasıya yaşayıp gönüllerince eğlenmesi için çeşitli program ve ikramlar hazırladı. Büyükşehir Belediyesi'nin sabah saat 10.00'da yörenin ünlü tarhana çorbası ikramı ile başlayacak şenlikte gün boyu çay ve öğle yemeği için ise sucuk-ekmek, turşu suyu ikramı olacak. Aralık 2015'de günübirlik tesisleriyle hizmete girecek Bozdağ Kayak Merkezi'nde şenlik için kardan heykel, kayak ve kızak yarışmaları düzenlenecek. Dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verileceği yarışmalara isteyen herkes katılabilecek.  

 

KAR LASTİKSİZ VE ZİNCİRSİZ ARAÇLARA İZİN YOK

 Bozdağ yolunu trafiğe açık hale getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm önlemleri aldı. Tavas'ın Nikfer Mahallesi'nden itibaren Bozdağ Kayak Merkezi alanına özel vasıtalarıyla gitmek isteyenler kar lastiksiz ve zincirsiz araç kullanamayacak. Nikfer Mahallesi'nden ücretsiz servislerin Bozdağ'a sürekli ring yapacağı açıklanırken, kayak merkezinde bulunan mekanik tesislerin çalıştırılacağı, ayrıca bölgede 2,5 metre kar olduğuna dikkat çekildi. Öte yandan yetkililer şenlik için kayak pistlerin profesyonel ve amatörler için ayrıldığını, vatandaşların araçlarını otopark alanı dışına koymaması gerektiğini, bunun yanında güvenlik alanı dışına çıkılmaması uyarısı yaptı.

 

İKİNCİ BEYAZ CENNET BOZDAĞ

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl düzenleyeceği Bozdağ Kar Şenliği'ne tüm vatandaşları davet etti. Büyükşehir Belediyesi'nin şenlik için tüm önlemleri alıp hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan Başkan Zolan, Bozdağ'ın Denizli için büyük bir değer olduğuna dikkati çekti. Pamukkale'nin yanında kentin ikinci beyazı olacak

Bozdağ'ın mekanik tesislerinin tamamlandığını, Aralık 2015'te ise tüm tesisleriyle beraber, tam anlamıyla hizmete gireceğine işaret eden Başkan Zolan, bölgeye şimdiden çevre illerden dahi ziyaretçi akını yaşandığına işaret etti. 8 Şubat Pazar günü Bozdağ'da kar şenliği coşkusu yaşanacağını kaydeden Başkan Zolan, tüm vatandaşları şenliğe davet ederek, "Denizli, sahip olduğu Pamukkale, Ladoikya, antik kentler, termal su, kültür ve doğal zenginlikleri ile bir turizm şehri. Bozdağ'da da en iyi şekilde hizmet vererek turizmde yeni bir seçenek sunmak istiyoruz" diye konuştu.

 

2.5 METRE KAR VAR

 Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Her türlü fedakarlığı yaparak Bozdağ'ı tüm tesisleriyle hizmete sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci olmak üzere Bozdağ'a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir kaç yıl içinde bir çok kayak merkezi ile rekabet eder hale geleceğiz. Bozdağ'da bugün 2,5 metre kar kalınlığı var. Ege'de böyle bir kar kalınlığı çok önemli. Bu seçenek inşallah Denizlimizin turizmine büyük katkı sağlayacak." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.