Bu Dizilere RTÜK'ten Ceza Yağdı

Bu Dizilere RTÜK'ten Ceza Yağdı

RTÜK'ten dizilere ceza yağdı. Çukur'a alkollü içkileri özendirici sahneler nedeniyle ceza kesilirken, Yasak Elma dizisine ise aile kurumunu hiçe sayan bazı sahneler gerekçesiyle cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

A+A-

RTÜK'ün son toplantısında, vatandaşlardan şikayet alan dizi filmler gündeme gelirken, izleme uzmanlarının bu konudaki raporlar yorumlandı.

Üst Kurul toplantısında daha önce de defalarca yaptırım uygulanan Show TV'de yayınlanan Çukur dizisi bir ceza daha aldı.

ÇUKUR’A CEZA YAĞDI!

Genellikle şiddet içerikli görüntülerinden dolayı cezalandırılan Çukur'a, bu kez 'alkollü içkileri özendirici sahneleri' gerekçesiyle müeyyide uygulandı. Üst Kurul, diziyi yayınlayan Show TV'ye 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu'nun 6. maddesinde yer alan 'Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemez' hükmünü ihlalden üst sınırdan para cezası verdi.

YASAK ELMA DA CEZADAN NASİBİNİ ALDI!

RTÜK izleme uzmanlarının raporu doğrultusunda FOX TV'de yayınlanan Yasak Elma dizisi de ceza aldı. Üst Kurul, dizi filmde aile kurumunu hiçe sayan bazı sahnelerin 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. Maddesine göre toplumun millî ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Yasak Elma'ya idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.