Bu Festival 11 Gün Sürecek

Bu Festival 11 Gün Sürecek

Çameli'nde 11 gün devam edecek festival programı açıklandı

A+A-

Denizli'de Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde 24 Ağustosta başlayacak olan 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivalinin programı belli oldu.

Bu yıl 24 Ağustos - 27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali, Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Festivalin ikinci ayağının yapılacağı Yaylacık Dağı pisti,
28 Ağustos - 03 Eylül 2022 tarihleri arasında adrenalin tutkunlarını misafir edecek. Geri sayımın devam ettiği festivalin 11 gün boyunca yurt içi ve dışından konuklarını ağırlaması bekleniyor.

8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali, 24 Ağustos‘ta kortej yürüyüşü ve mehter gösterisiyle başlayacak. Halk oyunları gösterileri, resim sergisi ve Hayati İnanç ile söyleşinin yer aldığı festivalde, 25 Ağustos günü Çameli Taş Konaklarda 'Yöresel Yemek Yarışması', 'O Ses Çameli Amatör Ses Yarışması' ve konserler gerçekleştirilecek. 26 Ağustos Cuma günü 'En İyi Buzağı Yetiştiricisi', 'En İyi Domates ve Fasulye Yetiştiricisi' yarışmalarıyla minder güreşlerinin yapılacağı festivalde, yöresel sanatçılar ve ardından Kolpa hayranlarıyla buluşacak.
27 Ağustos Cumartesi günü bisiklet turu, doğa yürüyüşü, Balık Ekmek Şenliği, Çameli yöresel ürünler sergisinin yapılacağı festival, ödül töreni ve Elif Buse Doğan konseriyle son bulacak.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, tüm vatandaşları festivale davet ederek, “Çameli Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz bölgemizin zenginliklerini ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmak ve turizm potansiyelimizi arttırmaktır. Ayrıca, halkımızla bir araya gelmek, hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor. Festivalde 7'den 77'ye her vatandaş için çeşitli etkinliklerin yer aldığı bu yıl da dolu dolu geçecek. Etkinliklerde birçok sosyal ve kültürel aktivite yer alıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.