Bu Haberin Başlığını Siz Koyun...

Bu Haberin Başlığını Siz Koyun...

Şırnak'ta devlet yok mu!..

A+A-

Medyada böylesi işler yer almıyor ancak böylesi yerlerden ülkede ne olup bittiğini görebiliyoruz.

 

Yaklaşık bir ay önce Rojava'nın Serekaniyêkentinde DAİŞ çetelerine yönelik yürütülen operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Hewlêr Rızgari Hastanesi'nde yaşamını yitiren YPJ'li Saliha Tanrıkulu (Savuşka Spertî) Şırnex'ın (Şırnak) Silopi ilçesinde yaklaşık on bin kişinin katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi ve MEYA-DER yöneticileri tarafından Hewlêr RızgariHastanesi'nden alınan ve otopsi yapılmak üzere Amed Adli Tıp Kurumu'na getirilen YPJ'li Tanrıkulu'nun cenazesi, işlemlerin ardından getirildiği Şırnak'ın Nerdüş bölgesinde kitlesel bir şekilde karşılandı. "Şehît namirin" ve "Ey şehîd xwîna te erdê namîne"sloganlarıyla Silopi'ye doğru yola çıkarılan Tanrıkulu'nun cenazesi, Cudi Mahallesi Şehitlik Camisi önünde de kitlesel olarak karşılandı.

 YPJ savaşçısı Tanrıkulu'nun, YPJ bayrağına sarılı tabutu kadınlar tarafından omuzlanarak, dini vecibeleri yerine getirilmek üzere camiye taşındı.

 

Ellerine arkadaşları tarafından kına yakıldı

Dini vecibeleri yerine getirilen YPJ'li Tanrıkulu'nun ellerine arkadaşları tarafından kına yakıldı. Kadınlar tarafından tekrardan omuzlanan YPJ'li Tanrıkulu'nun tabutu, on bine yakın kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşle Kobanê Mahallesi'nde bulunan mezarlığa getirildi.

Yürüyüşün en ön saflarında yer alan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mahsum Korkmaz (Agit) ve YPJ savaşçısı Tanrıkulu'nun posterlerini taşıdı. Gençler tarafından dev yeşil, kırmızı ve sarı flama açıldı.

Sloganlar eşliğinde mezarlığa gelen kitle burada koridor açarak YPJ'li Tanrıkulu'nun tabutunun üzerine çiçekler bıraktı. Tanrıkulu'nun cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

 

'Gençlerimiz en büyük değerlerimiz'

Ardından konuşan HDP Şırnex Milletvekili Adayı Leyla Birlik, YPJ savaşçısı Tanrıkulu'un şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenleri anarak, "Özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda eden gençlerimiz bizim en büyük değerlerimizdir"dedi.

Ferinaz Xosrawanî'ye yapılan saldırının ardından Mahabad'da yaşanan direnişi selamladıklarını ve Ferinaz şahsında yapılan saldırının tüm Kürt ve Kürdistan halkına yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayan Birlik, "İran rejimi Arinlerin, Viyanların, Beritanların attığı zılgıtların korkusunda boğulacaklar"dedi.

'Kürt halkının başı sağ olsun'

YPJ'li Tanrıkulu'un annesi Naze Tanrıkulu ise başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi YPJ'li Tanrıkulu için Kobanê Mahallesi'nde kurulan taziye çadırlarına geçti.

 .......

Bu yazı PKK’nın hala yayında olan web sitesinden alınmıştır.

Medyada böylesi işler yer almıyor ancak böylesi yerlerden ülkede ne olup bittiğini görebiliyoruz.

 

YAZI BU, RESİMLER BU…

VE BURASI TÜRKİYE…

Kaynak: Sarızeybek Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.