Bu iki proje engelsiz bir hayat için

Bu iki proje engelsiz bir hayat için

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce engelsiz hayata dair "Yalnız Değilsiniz" ve "Dokun Hayata" projeleri hayata geçirildi.

A+A-

Dokun Hayata Projesi ile 0-6 yaş arası zihinsel engelli 110 çocuğa duyu bütünleme eğitimi verilecek, Yalnız Değilsiniz Projesi ile 2 yaş altı down sendromlu çocukların ailelerine rehberlik ve psikolojik destek verileceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engelliler Destek Programı çerçevesinde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerine tanıtımı Dedeman Park Otel'de yapıldı. Tanıtım toplantısına Denizli Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altun, okul müdürleri, özel özel eğitim kurumları sahipleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve aileler katıldı.

 Proje tanıtımında konuşan Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, özel eğitim alanında yoğun bir çalışma içinde olduklarını, 9 binada, 17 okulda 1710 öğrenciye 338 öğretmenle özel eğitim verdiklerini söyledi. 0-6 yaştan üniversite çağına kadar zihinsel engelli çocukların eğitimi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Oğuz, "Engelliliğin ne zaman ve nasıl olacağını hiç kimse kestiremez. Hiçbir yavrumuzun hayatlarını devam ettirirken engelli kalmasını istemiyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerimizin doğumdan itibaren rehberliğini yapmalıyız ki geleceğe daha iyi hazırlayalım" dedi. 

 Oğuz, hazırlanan iki projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 169 bin lira mali destek verdiğini söyledi. Oğuz, "Dokun Hayata Projesiyle, il merkezinde bulunan zihinsel engelli 0-6 yaş arası 110 çocuğa duyu bütünleme eğitimi verilecek ve bu eğitimin verileceği sınıf ortamının oluşturulacak. Proje kapsamında 110 veli ve 25 eğiticiye de farkındalık eğitimi verilecek. Rehberlik Araştırma Merkezimiz ile hayata geçireceğimiz Yalnız Değilsiniz Projesi'yle de Dnizli'de belirlenen iki yaş altı down sendromlu bebeklerin ailelere psikolojik destek verilecek, bebeğin bir an önce erken müdahale yöntemlerine ulaşmasına rehberlik edilecek, bebeklere erken müdahale yöntemlerinden olan fizik tedavi ve özel eğitime mümkün olan en kısa zamanda başlanması anlatılacak, aileler ziyaret edilerek rehberlik ve eğitim hizmeti verilecek" diye konuştu.

 Tanıtım toplantısında özel eğitim gören Hakan Çakmak, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Vali Yardımcısı Ali Cergibozan da özel eğitimin üzerinde çok hassas durulması gereken bir konu olduğunu, devletin temel hizmetlerinden biri olduğunu, projelerin özel eğitim için önemli çalışmalar olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.