Bu Kirliliğin Sebebi Ne?

Bu Kirliliğin Sebebi Ne?

Denizli’nin Çal İlçesi, İsabey Mahallesi’nde 15 yıldır faaliyet gösteren mandıranın kurulduğu yıldan bu yana arıtmadan Baklan Ovasına saldığı iddia edilen atık sular nedeni ile bölge halkı isyanda.

A+A-

Denizli’nin Çal İlçesi İsabey Mahallesi’nde yaşanan sorun ile ilgili Ayna Haber’e konuşan vatandaşlar “atık kanalı boyunca özellikle de sıcak havada dayanılmaz dereceye ulaşan atık suyun kokusu, tarlada çalışan işçilerin kusmasına sebep verecek kadar büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Kokunun yanı sıra çevrede bulunan bitkilerin kurumasına, hayvanların ölmesine ve atık suyun yeraltı sularına karışması tehlikesine sebep olan atık su salınımı, bütün uyarılara rağmen devam ediyor” diyerek durumdan duydukları şikayeti dile getirdiler.

Mevcut sıvının taş boruları bile erittiği gözlenen bölgede doğal yaşamın ve insan hayatının tehlikede olduğunu vurgulayan İsabey Mahallesi sakinleri, bütün uyarı ve şikayetlere rağmen mevcut mandıra firmasının sessiz kalmasından yakınıyorlar.

“ÖNLEM ALINMASI İÇİN ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR”

Atık su nehrinin yanında tarlası bulunan Çiftçi Raşit Gündüz, “bu tehlikenin son bulması için illa ki bir can kaybının yaşanması mı gerek” diyerek tepkisini dile getirdi. Kanalın iki yakasında da çürüyen bitki örtüsünün, can çekişerek ölen hayvanların bulunduğunu bizzat gösteren Gündüz, ayrıca bu suyun yeraltı sularına da karışması ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Raşit Gündüz, köyün su ihtiyacının da yeraltı sularından temin edildiğini dile getirerek insanların da bu zehirden etkilendiklerini söyledi. Ayrıca yeraltından çıkarak sulama yapılan tarlalardaki ürünlere de bu zehirli atıkların sirayet ettiğini iddia eden Gündüz, tüm şikâyetlerin sonuçsuz kaldığını, kurum sahibinin siyasi gücünün bütün girişimleri sonuçsuz bıraktığını savundu. Kendisinin tüm kurumlara başvurduğunu hatta imza toplama işleminin yapıldığını söyleyen Raşit Gündüz, tüm girişimlerin geçiştirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.