Bu Mantarların Özel Müşterileri Var

Bu Mantarların Özel Müşterileri Var

Sonbaharda yetişen ve yenilebilir mantar türleri arasında olan çıntar, Çameli pazarında yerini aldı.

A+A-

Çameli Cuma Günleri kurulan Semt Pazarı sabahın erken saatlerinde esnafların ve pazarcıların tezgahlarını kurma malzemeleri sergilemek için özenle hazırlanır yanlarında getirdiği kahvaltılık malzemeler ile kahvaltılıklar ve caylar demlenir işe gitmek için dışarı çıkanlar taze ekmek ve demlenen çay kokusuyla karşılaşırlar.

Uzak Mahallelerden gelen anneler ve babalar erkenden pazar alışverişini yapmak için pazara çıkarlar çünkü evinde tarlasında yapacağı işler tarlasında ekini ve harmanı beklemektedir.

Kış mevsimi ile birlikte tarlalardan toplanan kereviz, lahana, turp, havuç, ıspanak ve pırasalar pazarlarda satılmaya başlandı. Kışlık alışverişi yapmaya çıktıklarını belirten Nevin Hanım "Tahıl kısmından bulgur, pirinç ve fasulyeyi bütçemize göre alacağız. Bu sene nohut 20 liradan aşağı yok. Bildiğiniz çorbalık nohut 20 liraya satılıyor. Biz de bütçemize göre beşer kilo almayı düşünüyoruz" dedi. Kışa hazırlık olarak ceviz aldığını dile getiren Aydın Demir ise "Çocuklar okula gidiyor. Ceviz de onlar için birebir. Kış geliyor ve biz de kışlık cevizimizi alacağız. Ben her sene ceviz alarak çocuklarıma bol bol yediriyorum. Geçen yıl aldığım cevizi çok beğendim şimdi 25 kilo ceviz almayı düşünüyorum" diye konuştu.

BAKLAGİLLER ÇOK SATILIYOR’

Tezgahlardaki ürünlerin yeni mahsul olduğunu vurgulayan esnaflardan Abdurrahman bey ise, "Kış mevsimi yaklaştığı için baklagiller ağırlıklı olarak gidiyor. Genelde kuru bakliyat satılıyor. Bu günler vatandaşın kışlık malzemesini aldığı zaman. Bu da yaklaşık iki ay sürüyor. İki aydan sonra satışlar yavaş yavaş normalleşmeye başlıyor.

SOBA SATIŞLARINDA PATLAMA

Havaların soğumasıyla beraber işlerinde hareketlilik olduğunu ifade eden soba satan Rafet usta ise "Yorgan, battaniye ve kışlık ihtiyaçların haricinde bu sene kuzine türü sobalarında patlama olduğunu vatandaşlar özellikle kuzine sobalarına rağbet gösterdiğini belirtti

TURŞU SEZONU AÇILDI

Turşu için gerekli olan malzemeler de pazarda yerini aldı. Pazarcı Mustafa vatandaşların turşuluk ürünlere ilgi gösterdiğini belirtti. Turşuluk domates, acur ve kelek 2  liradan satışa sunulurken, salatalık ise 2 liradan tezgahlarda yerini alıyor. Havucun fiyatı ise 2 liraya düştü. Kışın Gözdesi Kestane Pazara İndi Kış günlerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasındaki olan kestane, hem pazar tezgahında hem de seyyar satıcılarda ki yerini aldı.

PAZARDA ŞAMPİYON KESTANE

Çameli İlçesininde Toplanan Kestaneler pazara indi. Doyurucu olmasının yanı sıra içerdiği vitamin ve minerallerle kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziki ve zihni yorgunluklara karşı koruyucu olan kestane pazarda ilgi görüyor. Çameli'de pazarcı tezgahlarında yerini alan kestane 25-30 TL arasında değişen kilogram fiyatı ile satılıyor. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu söylerken satıcılar ise kestanenin zor şartlar altında toplandığını ve fiyatının az olduğunu söylüyorlar.

ÇINTAR PAZARA İNDİ

Sonbahar döneminde yetişen ve yenilebilir mantar türü olan çıntar, Çameli pazarında yerini aldı. Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen çıntar mantarı oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş dağlık alanları karış karış geziyor Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterileri bulunuyor.

Kış mevsimi ile birlikte tarlalardan toplanan kereviz, lahana, turp, havuç, ıspanak ve pırasalar pazarlarda satılmaya başlandı. Kışlık alışverişi yapmaya çıktıklarını belirten Nevin Hanım "Tahıl kısmından bulgur, pirinç ve fasulyeyi bütçemize göre alacağız. Bu sene nohut 20 liradan aşağı yok. Bildiğiniz çorbalık nohut 20  liraya satılıyor. Biz de bütçemize göre beşer kilo almayı düşünüyoruz" dedi. Kışa hazırlık olarak ceviz aldığını dile getiren Aydın Demir ise "Çocuklar okula gidiyor. Ceviz de onlar için birebir. Kış geliyor ve biz de kışlık cevizimizi alacağız. Ben her sene ceviz alarak çocuklarıma bol bol yediriyorum. Geçen yıl aldığım cevizi çok beğendim şimdi 20 kilo ceviz almayı düşünüyorum" diye konuştu.

   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.