Bu Öğrenciler Doğanın Koruyucuları

Bu Öğrenciler Doğanın Koruyucuları

Denizli Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi “Çevrecilik Milliyetçiliktir" sloganıyla Çamlık piknik alanında bulunan çöpleri poşetleyip konteynere attılar.

A+A-

Çevre Kirliliğinin Türkiye’de 1960’lı senelerden sonra kentsel yapılaşmalarla doğru orantılı olarak ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı,  “Fabrikalar ile hava kirliliği, kentsel atıklar ile su ve toprak kirliliği, insanoğlunun doğayı katletmesi ile de çevre kirliliği ortaya çıkıyor. İnsanoğlunun doğaya verdiği en önemli zararların başında doğaya atmış oldukları plastik atıklardır. Dünya verilerini incelediğimizde her yıl 300 milyon ton plastik üretildiğini görmekteyiz. Bu üretim esnasında 200 – 400 milyon varil petrol kullanıldığı ortaya konulmuştur. Üretilen plastiklerinde neredeyse yarısı tek kullanımlık olduğu için tekrar çöp kutularına veya doğaya atılmaktadır. Plastikler, petrol bazlı polietilen maddesinden üretilir. Polietilen, insanlar, bitkiler ve hayvanlar için oldukça tehlikelidir. Her yıl 5 trilyonun üzerinde plastik poşet üretildiği düşünüyor ve her yıl bir milyar kuş ve memeli hayvan bu plastik atıkları tükettiklerinden ölüyor. Doğa katliamının en önemli parçası plastikler, yalnız doğa ve denizlere değil canlı yaşam için oldukça büyük bir tehlike olduğunu, neredeyse tüm canlı türlerinin bu tehlikeden etkilendiğini görebilmekteyiz” dedi.

“FARKINDALIK ÇALIŞMASI”

Ülkü Ocakları olarak plastik ve poşet atıklarını toplayarak farkındalık çalışması yaptıklarını kaydeden Aydınlı, “Çevre kirliliği ile mücadele kapsamında doğal alanlarda geri dönüşümü mümkün olmayan plastik ve poşet atıkları toparlayarak önemli bir farkındalık çalışması gerçekleştiriyoruz. “Çevrecilik, Milliyetçiliktir!” diyoruz. Genel Başkanımız Sinan Ateş beyin ifade ettiği gibi: “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı her mecrada kendini gösterecektir. Kırılan bir fidanın takipçisi olacağız, yok olma tehlikesi olan her bitki türünün, her hayvanın varlığını savunacağız. Denizli Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimimiz Çamlık piknik alanı bölgesinde doğaya atılan çöpleri toplayarak Genel Başkanımızın sözünün haklılığını bir nebze olsun ispat etmeye çalıştı. Programı organize eden Merkezefendi Ülkü Ocakları Başkanımız Mustafa Çavdar'a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.