Bu Proje Denizli'ye 2 Ödül Kazandırdı

Bu Proje Denizli'ye 2 Ödül Kazandırdı

2020 yılında Denizli’de 52 bin 701 tarama gerçekleştirildi. Taramalar sonucunda toplamda 63 kanser teşhisi kondu.

A+A-

2018 yılı Eylül ayında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle başlatılan Pembe Şehir Projesi, pandemi döneminde de tarama çalışmalarına devam etti ve bu kapsamda 2020 yılında Denizli’de 52 bin 701 tarama gerçekleştirildi. Taramalar sonucunda toplamda 63 kanser teşhisi kondu.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünden ‘4 Şubat Kanser Günü’ nedeniyle yapılan açıklamada kanserde erken teşhisin çok önemli olduğu bu nedenle pandemi ile mücadele edilen bu dönemde kanser taramalarının aksatılmaması gerektiği ifade edildi.

Konu ile alakalı yapılan açıklamada Denizli’de 2018 yılının Ekim ayında kanser tarama sayılarının arttırılması, erken tanı  ve kanserle etkin bir mücadele için Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle Pembe Şehir Projesi başlatıldığı, proje kapsamında Denizli’de yaş grubunda taranmadık kimse kalmaması yönünde bir dizi eğitim ve tarama faaliyetlerinin yapıldığı, bunun sonucunda 2018 yılında Denizli’ye iki birincilik ödülünün de kazandırıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.