Bu Projelerle Tüm Engeller Kalkacak

Bu Projelerle Tüm Engeller Kalkacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın gelecek 5 yıl için tanıtımını yaptığı 258 vizyon projenin içinde engelli bireyler ve aileleri için de özel bir yer ayrıldı.

A+A-

Kaldırımların ve parkların engelliler için düzenlenmesinden toplu ulaşım araçlarının modernizasyonuna ve dijital uygulamaların engelli bireylere özel hazırlanmasına kadar engelliler için pek çok alanda önemli atılımlar yapan Denizli Büyükşehir Belediyesinin hedefi, gelecek yılda daha da büyük…

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın tanıtımını yaptığı 258 proje içinde engellilere özel bölümler dikkat çekti. Denizli’yi baştan sona engelli bireylerin de rahat yaşayabileceği bir kent haline getirmeyi amaç edinen “Herkes İçin Erişilebilir Bir Kent” projesi, Türkiye’ye örnek olacak nitelikte…

HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR BİR KENT

Başkan Zolan’ın “Tüm engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için” diye tanıtımını yaptığı “Herkes İçin Erişilebilir Bir Kent” projesinin detayları şöyle:

Denizli’deki tüm engelli bireylere daha da konforlu bir yaşam imkanı sunulacak. Bu kapsamda; kaldırım ve kavşak düzenlemeleri, tekerlekli sandalye şarj istasyonları, yaya üst geçitlerine asansör, akülü araç dağıtımı, kamusal alanların erişilebilir hale getirilmesi, bilgilendirme noktaları, sesli trafik sinyalizasyonu ve toplu taşımada sesli bilgilendirme gibi projelere devam edilecek.

“ENGELSİZ YAŞAM PROJELERİ”

Başkan Zolan’ın proje tanıtımında aktardığı engelli bireylerin hayatlarını daha da kolaylaştıracak, onları hayatın içine daha çok katacak “Engelsiz Yaşam Projeleri” ise şöyle:

ENGELSİZ İŞ VE SPOR MERKEZİ

Engellilerin topluma kazandırılmasına yönelik eğitim, iş ve spor faaliyetlerine olanak sağlayacak Engelsiz İş ve Spor Merkezi’nde derslikler, çok amaçlı salon, bilgisayar odaları, yemekhane, spor salonu ve eğlence alanı gibi birimler olacak.

ENGELSİZ PARK

Kentin farklı bölgelerinde engellilerin kullanımına özel olarak tasarlanmış farklı spor ve eğlence ünitelerinin yer aldığı engelsiz parklar yapılacak.

ENGELSİZ DESTEK MERKEZİ

Engelsiz Destek Merkezi ile engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli rehberlik ve yardım hizmetlerinin yanı sıra, özel engelli araçlarıyla sağlık merkezlerine randevulu ulaşım gibi ihtiyaçları karşılanacak.

ENGELSİZ KISA MOLA MERKEZİ

Engelli yakını bulunan vatandaşlarımız için engelsiz kısa mola merkezi kurulacak. Engelli bireyler gün içerisinde uzman kişilere emanet edilerek vatandaşlarımızın gündelik işlerini rahatlıkla yapmalarına imkan sağlanacak. Başkan Zolan, bu proje için, “Engelli bireylerimizin ailelerinin en çok istediği ama söyleyemediği şey… Nefes alamıyor; çünkü sürekli yanında olması gerekiyor. İşte bu merkez, sadece engellilerimizin değil, ailelerinin de hayata katılmasını sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.