Bu Sene 32.si Düzenleniyor

Bu Sene 32.si Düzenleniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu sene 32.sini yapacağı Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs 2018’de başlayacak.

A+A-

Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 5 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de yapılacak olan kortej ile başlıyor. Yurtdışından olmak üzere toplamda 24 tiyatro grubu, 16 gösteri ve 30 oyun Denizlililer için sahnelenecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu sene 32.sini yapacağı Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 5-13 Mayıs tarihlerinde olacak Amatör tiyatrolar başkenti Denizli ilinde yapılacak festivale bu sene 6’sı yabancı olmak üzere toplam 24 grup katılımda bulunacak. Yurt içinden ve yurtdışından Denizli iline gelecek grupların yanında atölye çalışmaları da festivali renklendirecek. Tiyatro sevenlerin atölye çalışmalarına da katılımda bulunulabileceği festivale, Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi çok değerli oyuncular katılımda bulunacak. Ünlü sanatçılar atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini Denizlililer ile paylaşacaklar.

 

Ayrıntılı program: www.denizli.bel.tr/tiyatro/

 

Festival süresince tiyatro sevenlerin ücretsiz bir şekilde izleyebilecekleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin korteji 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17:00’de Denizli Valiliği’nden başlayarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sonlanacak. Burada çelenk sunma töreni, açılış konuşmaları ve sokak gösterileri de gerçekleşecek. Festivale 300 civarında amatör tiyatro oyuncusu katılımda bulunacak. Denizli halkının tiyatroya doyacağı festivalde 3 sokak oyunu grubu 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu ise 30 oyunu sahneleyecek. Denizli şehir merkezinin yanında, Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril’de de 8 farklı oyun tiyatro severler ile buluşacak. Tiyatro severler festival ile alakalı detaylı bilgilere http://www.denizli.bel.tr/tiyatro/ adresinden de erişebilecek.

 

Amatör Tiyatroların Başkenti Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1984 senesinde başlayan dev organizasyonun Denizli’nin marka değerine yakışan nitelikte sürdüğünü dile getirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanata da büyük önem verdiğini dile getiren Başkan Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene 32.sini düzenleyecekleri Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ile bir defa daha amatör tiyatroların başkentine yakışan bir organizasyon ile tiyatro severler ile buluşmanın heyecanı içerisinde olduklarını, Denizlinin kültürel ve sanatsal gelişimi için de ellerinden geleni yaptıklarını, çünkü Denizli’nin her şeyin en güzelini hak ettiğini, festivalin hayırlı olmasını dilediğini ve tüm hemşehrileri bu güzel oyunlara davet ettiğini sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.