Bu Tesis Her Yere Örnek Olacak

Bu Tesis Her Yere Örnek Olacak

Aktepe Mahallesi’nden Bozburun Mahallesi’ne taşınıp modern koşullarda hizmet sunmaya başlamış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi, çevre dostu nitelikleriyle dikkat çekmekte.

A+A-

Bozburun Mahallesi'nde 77 bin metrekarelik arsa içinde kurulmuş olan yeni dev tesiste 260 ton/saat kapasiteli asfalt plenti bulunurken, Aktepe Mahallesi'ndeki eski tesiste bu rakam 40 ton/saat kapasite idi. Yeni asfalt plentinin doğalgaz ile çalıştığı bu sebeple zararlı gaz salınımlarının öngörülen değerlerin altında olduğu kaydedildi. Çevre dostu tesiste üretilmiş olan asfaltın tamir-bakım çalışmaları yoğunlukta olmak üzre yol yapım çalışmalarında kullanıldığı ve ilçe belediyelerinin de yararlandığı belirtiliyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm ihtiyacını karşılıyor 

 

Son teknolojiyle üretim yapıyor olan tesis eskiye oran ile daha hızlı ve verimli çalışma şartları barındırırken, yeni tesiste senede 250 bin ton asfalt üretimin amaçlandığı ifade ediliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olan asfaltın tümünün daha ucuza karşılandığı kompleks 2 bölümden meydana geliyor.

 

Modern ve çevreci

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bozburun Mahallesi’nde yaptıkları yeni asfalt üretim tesisinin modern ve çevreci yapısı ile örnek olduğunu vurguladı. Asfalt üretim tesisinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt ihtiyacını karşıladığını belirten Başkan Osman Zolan, Denizli’nin doğalgaz ile çalışan modern ve çevreci bir asfalt üretim tesisine kavuştuğunu, Dünya standartlarında üretim yapılan örnek bir tesis yaptıklarını, daha kaliteli ve hızlı bir biçimde, ihtiyaç olan asfaltın buradan üretilerek yollarda kullanıldığını ifade etti ve  eski asfalt şantiyesinin taşınması ile bölge halkının şikayetlerinin de ortadan kalktığını, yeni tesisten ilçe belediyelerinin de yararlanacağını, DenizliEye hayırlı, uğurlu olmasını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.