Bu Tesiste Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılıyor

Bu Tesiste Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş olan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor.

A+A-

Bilhassa okullardan yoğun talep alan tesiste, hayvanların beslenmesi, bakımı, nasıl davranılacağı veteriner hekimlerce ayrıntılı olarak anlatılırken, çocuklara hayvan sevgisi de aşılanmakta. Sokak hayvanlarının üremelerinin denetim altına alınması ve hastalıkları ile alakalı eğitim çalışmalarının yanı sıra tesisi ziyaret eden çocuklara ve vatandaşlara, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması için de bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

 

Birçok yönüyle Türkiye’de ilk

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarına sahip çıkma ve onlara daha uygun koşullarda yaşama olanağını sağlama adına kazandırılan dev tesisle gelecek nesillere de hayvan sevgisi ve farkındalığını aşılamak istediklerini dile getirdi. ve “Bizlere emanet olan hayvanları korumak, onları en iyi şartlarda yaşamalarına imkan hazırlamak bizlerin asli görevlerindendir.  Tesisimiz bir çok yönüyle ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyor” şeklinde konuştu.

 

“Denizlimize yakışanı yaptık”

 

Öğrencilerin yoğun bir şekilde tesisi ziyarete ettiklerini de belirten Başkan Osman Zolan, “Tesisimize gelen çocuklarımıza görevli arkadaşlarımız eşliğinde hayvanların temel bakımı ve koruma bilinci anlatılıyor, hayvan sevgisi aşılanıyor. Şükürler olsun, Denizlimize yakışanı yaptık. Bu dünya hepimizin, çocuklarımızın hayvan sevgisiyle yetişmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.