Bu Ziyafeti Kaçırmayın

Bu Ziyafeti Kaçırmayın

Denizli Büyükşehir Belediyesince bu sene 32.si düzenlenene Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin korteji gerçekleştirildi.

A+A-

Rengarenk görüntülerin yer aldığı korteje Denizli halkı yoğun bir ilgi gösterirken, 6 tanesi yabancı olmak üzere toplamda 24 tiyatro ekibi 13 Mayıs'a dek 16 gösteri ve 38 oyun sahneleyecekler.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 32.si düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin korteji gerçekleştirildi. Denizli Valiliğinin önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninden sonra yapılan korteje, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için gelen yerli ve yabancı tiyatro grupları ve davetliler katılımda bulundular.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosunun eşlik ettiği yürüyüşe geçen gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip edip 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar süren korteje katılımda bulundular. Denizlilerin cadde boyunca yoğun bir ilgi gösterdikleri kortej rengarenk görüntüler ortaya koydu. Makyajları ve kostümleri ile dikkatleri çeken tiyatrocular şarkı söyleyerek dans ettiler.

 




Başka yerde yok

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, 1984 yılında beri süren tiyatro festivalinin dünyada başka bir ülkede olmadığını dile getirdi ve bu festivalin sürmesinin herkesin gururu olduğunu, Festivalin yapılmasında emek veren başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ettiğini,

 

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sonlanan kortejden sonra Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği tiyatrocularının yaptığı sokak gösterisi vatandaşlardan tam not aldı.

 

Denizli ünlü tiyatrocuları ağırlayacak

 

Yurt içi ve yurtdışından Denizli iline gelen grupların yanında atölye çalışmaları da festivali renklendirecek. Tiyatro sevenlerin atölye çalışmalarına da katılabileceği festivale, Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi birbirinden değerli oyuncular da katılımda bulunuyor. Ünlü tiyatrocular atölye çalışmalarında tecrübelerini Denizli halkı ile paylaşacak, 300’e yakın amatör tiyatro oyuncusunun olacağı festivalde 3 sokak oyunu grubu toplamda 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu da 38 oyunu sahneleyecekler. Denizli şehir merkezinden başka Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril’de de 8 farklı oyun tiyatro severler ile buluşacak.

 

Tiyatro Grupları

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde oyun sahneleyecek gruplar şu şekilde:


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.