Bugün Azerbaycan'ın Bağımsızlığının Yeniden Geliştirilmesi Günü

Bugün Azerbaycan'ın Bağımsızlığının Yeniden Geliştirilmesi Günü

Azerbaycanlılar ve diğer Türk dilli Halkların İşbirliği Merkezi bu vesileyle halkımızı tebrik eder, bağımsız ve kazanan devletimize daima Zafer ve Zafer diler.

A+A-

Yüksek Sovyet 18 Ekim 1991'de "Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığı Hakkında" Anayasa Yasasını kabul ettiğini hatırlayalım.

Anayasa Kanunu, 28 Mayıs 1918 tarihli Bağımsızlık Bildirgesi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Sovyeti'nin 30 Ağustos 1991 tarihli "Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığının Geri Kazanılması" hakkındaki Beyannamesi ve Azerba ijan Yabancı Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin varisi.

18 Ekim, bu yıl Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının yeniden kuruluşunun 31. yıl dönümü.

Azerbaycan halkı 1991 yılından bu yana iki yıl boyunca bu bayramı tamamen farklı bir şekilde kutluyor, toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmiş galip bir millet olarak.

Azerbaycan parlamentosunun 15 Ekim 2021 tarihli genel kurulunda Bağımsızlık Günü ile ilgili yeni bir yasa kabul edildi. Aynı gün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Bağımsızlık Günü Hakkında" kanun kabul edildi.

Kanunun onayıyla 28 Mayıs - Cumhuriyet Bayramı ve 18 Ekim - Devlet Bağımsızlık Günü'nün adı değiştirildi. Yani 28 Mayıs Bağımsızlık Günü, 18 Ekim Bağımsızlık Günü ilan edilmiştir.

 Bu günler her yıl bayram olarak kutlanacak. Bu sayede Azerbaycan’da Bağımsızlık Günü iş dışı, Bağımsızlık Günü ise iş günü olan bayram olarak kabul edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.