Bugün Ne Pişirsem?

Bugün Ne Pişirsem?

A+A-

TERBİYELİ BUĞDAY ÇORBASI 

1 su bardağı buğday

1 kase süzme yoğurt

2 çorba kaşığı un

yarım limon

1 çorba kaşığı tereyağı

nane

pul biber

tuz

su

HAZIRLANIŞI:

Buğdayları sıcak suyla ıslıyoruz ve bekletiyoruz. Daha sonra buğdayı yıkayıp temiz suyla tencereye koyuyoruz ve haşlıyoruz. Buğday suyunu tamamen çekince altını kapatıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu, unu ve limon suyunu bir kasede karıştırıyoruz. Soğuk su koyup çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Daha sonra sıcak su koyuyoruz ve bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su ekleyerek çorba kıvamına getiriyoruz. Buğdayı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. İçine nane ve pul biber atıyoruz. Çorba kıvamına gelip pişince servis kasesine döküyoruz. Tereyağlı sosu üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

 

Körili Tavuk Sote

Malzeme Listesi:

1 tane Tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)

2 tane rendelenmiş Domates

2 tane sivri biber ince doğranmış

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı köri

Sıvı yağ

Pul biber

Tuz

Nasıl Yapılır:

Kuşbaşı doğranmış tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar pişirilir ve sıvıyağ eklenerek biraz kavrulur.

Daha sonra biberler eklenir kavrulur ve rendelediğiniz domatesleri, sarımsağı ve köriyi ekleriz ve çok az su ekleyerek pişmeye bırakırız.

KIZARMIŞ SEBZELİ PİLAV

4 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

2 havuç

2 kırmızı biber

3 yeşil biber

1 patates

1 su bardağı bezelye

tuz

su

sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Havuçları ve patatesi soyuyoruz, biberleri ayıklıyoruz. Sebzeleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Sıvıyağda sırayla, havucu, patatesi, biberleri kızartıyoruz. Kızarttığımız sebzeleri süzgece alıyoruz.

 

Pilavı için, pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Bezelyeyi koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz. Pilavımız pişince biraz dinlendiriyoruz. Kızarmış sebzeleri içine koyup karıştırarak servis ediyoruz.

Soya Filizli Salata

1 kase meksika fasulyesi

1 kase haşlanmış mısır

1 kase soya filizi

7 kornişon turşu

2 köz biber

1 limon

1 kıvırcık

zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına haşlanmış meksika fasulyeyi ve mısırı koyuyoruz. Köz biberi, turşuyu ve soya filizini doğrayıp ilave ediyoruz. İçine limon suyunu sıkıyoruz, zeytinyağını döküyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını diziyoruz. İçine salatayı dökerek servis ediyoruz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.